Ρεπορτάζ

Κατά της προσευχής και των θρησκευτικών και ο ΣΥΡΙΖΑ
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 05/09/2013

Μετά τη ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά του μαθήματος των θρησκευτικών και της προσευχής στα σχολεία!

«Τη στιγμή που έχουμε υποβάθμιση των δευτερευόντων μαθημάτων, όπως της αισθητικής αγωγής, της καλλιτεχνικής και της μουσικής παιδείας κλπ, και στα επαγγελματικά λύκεια έχουμε μείωση των ωρών της φυσικής, εσείς προσθέτετε μια ώρα Θρησκευτικών!» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Ενιαίο Λύκειο.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προφανώς έχει ταυτόσημη θέση με την Μαρία Ρεπούση, που είχε ζητήσει να εκλείψει το στοιχείο της κατήχησης και τα Θρησκευτικά να μετατραπούν σε... Θρησκειολογία.

 

Ο κ. Κουράκης δήλωσε πως πρέπει πλέον να αλλάξει η ποιότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών και να αναβαθμιστεί. Να απευθύνονται σε όλους τους μαθητές, χωρίς να έχουν κατηχητικό περιεχόμενο, και να στοχεύουν στην κατανόηση του φαινομένου της Θρησκείας.

«Σε μια εποχή που επικρατεί η μισαλλοδοξία και ο θρησκευτικός φανατισμός, είναι αυτονόητο ότι το μάθημα των θρησκευτικών θα πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα» τόνισε με έμφαση.

δείτε περισσότερα »
Καταρρέει η ελιά του Αγίου Αναστασίου
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 05/09/2013

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Εργάτες του δήμου Ναυπλιέων μαζεύουν κομμάτια από την αιωνόβια Ελιά του Αγίου Αναστασίου που έπεσε από τον αέρα, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013. Πρόκειται για μία αιωνόβια ελιά μεγάλης ηλικίας με αξιόλογα μορφολογικά και αισθητικά χαρακτηριστικά και ιστορική αξία.

Η ελιά αυτή του Ναυπλίου που ο κορμός της είναι τεραστίων διαστάσεων βρίσκεται στην πλατεία Παναγιάς στο Ναύπλιο όπου κατά την παράδοση μαρτύρησε ο πολιούχος της πόλης Άγιος Αναστάσιος το 1655. Η ελιά αυτή έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των συνολικά 51 διατηρητέων φυσικών

δείτε περισσότερα »
Κατάργηση των θρησκευτικών ζητά η ΔΗΜΑΡ
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 04/09/2013

Η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ για το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία, Μαρία Ρεπούση άφησε για ακόμη μια φορά άναυδους τους συναδέλφους της. Kατά
την εισήγηση της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής μεταξύ άλλων είπε ¨ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών. ..¨!

Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, συνέχισε υποστηρίζοντας ¨ σε τι βοηθάει τα παιδιά το συγκεκριμένο μάθημα και να γίνεται κατάχρηση της ορθόδοξης εκκλησίας ¨ ενω συνέχισε ένα βήμα παραπέρα ζητώντας να διδάσκεται το μάθημα της θρησκειολογίας..

δείτε περισσότερα »
Δύο απλοϊκοί δεσπότες
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 03/09/2013

του Κώστα Ζαφειρίου

 

Αν και οι δύο μητροπολίτες ποιμένουν τις μητροπόλεις τους κοντά στα σαράντα χρόνια, εν τούτοις δεν είναι ευρέως γνωστοί, αφού οι ίδιοι έχουν επιλέξει να είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας,μακριά από την κοσμική ζωή και να ζουν ως καλόγηροι. Ο ένας χειροτονήθηκε με δανεική μίτρα και άμφια, ο άλλος δεν έχει φάει ποτέ αστακό ενώ το βεστιάριό τους περιλαμβάνει ελάχιστα άμφια ευτελούς αξίας. Όμως και οι δύο είναι αξιαγάπητοι από το ποίμνιό τους στις μητροπολιτικές τους επαρχίες και προσφέρουν, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, μεγάλο φιλανθρωπικό έργο. Ο λόγος για τους μητροπολίτες Παραμυθίας Τίτο, και Γρεβενών Σέργιο , που συμμετέχουν στη ΔΙΣ, δύο μητροπολίτες κάποιας άλλης εποχής...

 

Μητροπολίτης Παραμυθίας ΤΙΤΟΣ

 

Γεννήθηκε το 1931 στον Πειραιά και χειροτονήθηκε μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών Γηρομερίου και Πάργας στις 17 Ιουλίου 1974. Χειροτονήθηκε δεσπότης με δανεική μίτρα και άμφια και σήμερα διαθέτει τρείς αρχιερατικές στολές των 1000 ευρώ η καθεμία.

 

Από τις έξι το πρωί που αρχίζει η ημέρα του, φροντίζει για όλα στη μητρόπολη αλλά και για το σπίτι του, όπου μέχρι πριν από λίγα χρόνια έπλενε και σιδέρωνε μόνος του. Με θητεία δίπλα στον μακαριστό Σεραφείμ, ο κ. Τίτος έχει σκληραγωγηθεί. Με ένα παλιό αυτοκίνητο επισκέπτεται τα χωριά της επαρχίας του γιατί θέλει να είναι πάντα κοντά στο ποίμνιό του.

 

 

Μητροπολίτης Γρεβενών ΣΕΡΓΙΟΣ

 

Γεννήθηκε το 1934 στον Πειραιά και στις 15 Αυγούστου 1976 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Γρεβενών. Στην ενθρόνιση πήγε μόνος του με ένα μικρό αυτοκινητάκι που διέθετε και οι Γρεβενιώτες κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με ένα απλοΐκό δεσπότη. Λένε ότι δεν έχει φάει ποτέ αστακό και ότι ποτέ δεν έχει φύγει για διακοπές.

 

Ως Μητρόπολη Γρεβενών, ο Σέργιος τονίζει ότι περιορίζεται στο «πλούσια τα ελέη του Θεού», αφού ακίνητα ή άλλα έσοδα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο στη Θεσσαλονίκη μια γκαρσονιέρα, την οποία νοικιάζει η Μητρόπολη, και ένα κατάστημα 20 τετραγωνικών, το οποίο επίσης νοικιάζει. Τα έσοδα από τα δύο δεν ξεπερνούν τα 600 ευρώ μηνιαίως. Παρά τα πενιχρά έσοδα της μητροπόλεως ο κ. Σέργιος βοηθά όσους έχουν ανάγκη. Δεν έχει αγοράσει άμφια που το κόστος τους να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Για το συγγραφικό και εκδοτικό του έργο η Ακαδημία Αθηνών τον τίμησε το 2009.

δείτε περισσότερα »
Με προβλήματα υγείας η 157η Δ.Ι.Σ
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 02/09/2013

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, συνέρχεται, από την Τετάρτη 4 έως και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 157ης Συνοδικής Περιόδου, από 1/9/2013 έως 31/8/2014, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Η σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 157ης Συνοδικής Περιόδου, είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος,

Μέλη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:

Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ,

Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος,

Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος,

Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Τίτος,

Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος,

Γρεβενών κ. Σέργιος,

Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος,

Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος,

Παροναξίας κ. Καλλίνικος,

Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας,

Ζακύνθου κ. Διονύσιος,

Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος

 

Παραμένει άγνωστο αν θα συμμετέχουν όλοι οι ανωτέρω, αφού τουλάχιστον τρεις εξ΄αυτών αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

δείτε περισσότερα »
Βάζουν χέρι και στις Εκκλησίες;
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 02/09/2013

Νέα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η πώληση της περιουσίας του Δημοσίου δεν αφορά μόνο στα γνωστά φιλέτα του ΤΑΙΠΕΔ και στα κρατικά ακίνητα που αρχικά είχαν συμφωνηθεί αλλά επεκτείνεται σε περιουσία που μέχρι σήμερα οι δανειστές δεν είχαν δημοσίως απαιτήσει να πουληθεί, όπως εκκλησίες, νοσοκομεία, φυλακές, χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις, αναξιοποίητη κρατική γη (μεταξύ των οποίων βραχονησίδες και ξερονήσια στο Αιγαίο), σύμφωνα με την εφημερίδα ""Πρώτο Θέμα".

δείτε περισσότερα »
"Ο μουσουλμανικός όφις θα καταπιεί την Ορθοδοξία μας"
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/08/2013

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, απάντησε στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, ο οποίος είχε συστήσει στην Χ.Α να μην κάνει διαχωρισμούς στα συσσίτια:"Πολύ καλά κάνει η Εκκλησία και εφαρμόζει τους νόμους του Θεού. Μήπως, όμως, θα πρέπει να υπάρξει και μια προσαρμογή στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα; Διότι, ο Ιησούς γύρισε και το άλλο μάγουλο, αλλά κάποια στιγμή δε δίστασε να πάρει και το φραγγέλιο. Μήπως, λοιπόν, η Εκκλησία ταΐζοντας και ποτίζοντας τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες επιβεβαιώνει τη σοφή λαϊκή παροιμία «θρέφε φίδι το χειμώνα να σε φάει τον Απρίλη»; Και βέβαια, όταν έρθει η ώρα που θα καταντήσουμε μειοψηφία στον τόπο μας, ο μουσουλμανικός όφις δεν θα καταπιεί μόνον την Ελλάδα μας, αλλά και την Ορθοδοξία μας!"

δείτε περισσότερα »
Ξεναγός ο μητροπολίτης Καστορίας
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/08/2013

ierovima.gr-

Ο μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος επισκέφτηκε την Καστοριά στις 27 και 28 Αυγούστου, σε μια ιδιωτική του επίσκεψη για να προσκυνήσει την Αγία Σοφία της Κλεισούρας.

Ο μητροπολίτης των νησιών του Αιγαίου άναψε το κερί του στον τάφο της Αγίας, προσκύνησε την Τιμία Κάρα της και ήπιε από το αγίασμα που τρέχει στο ασκηταριό που έζησε η Αγία Σοφία.

 

Στη συνέχεια έφτασε στην πόλη της Καστοριάς. Εκεί τον υποδέχθηκε ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Σεραφείμ. Πρέπει να πούμε πως τους δύο ιεράρχες συνδέει φιλία ετών. Ο κ. Σεραφείμ ανέλαβε με χαρά το ρόλο του ξεναγού και έτσι ο μητροπολίτης Παροναξίας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί μνημεία και ιερούς ναούς της Καστοριάς.

δείτε περισσότερα »
Λουκέτο στο Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/08/2013

Η κυβέρνηση κλείνει και το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚεΔΑΚ), το οποίο έχει κάνει όλα τα έργα -πάνω από 2.500- συντήρησης και αποκατάστασης στα μοναστήρια του Αγίου Όρους. Πρόκειται για τον μοναδικό φορέα της πολιτείας που έχει ως αποκλειστικό έργο του την αποκατάσταση των μονών του Α.Όρους.

Οι 20 υπάλληλοί του, μηχανικοί οι περισσότεροι με μεταπτυχιακά και εξειδίκευση στη διάσωση των μοναστηριών της Αθωνικής Πολιτείας μπαίνουν αιφνιδιαστικά σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

δείτε περισσότερα »
Μονή στην Κρήτη με εικονικά τιμολόγια
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/08/2013

Ποσό 270.000 ευρώ από ευρώπαϊκά κονδύλια εισπράχθηκε για εργασίες που δεν έγιναν ποτέ, σε μονή στην Κρήτη, όπως αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.

 

Οπως γράφει το cretalive, ο έλεγχος του ΣΔΟΕ αφορούσε την περίοδο του 2009, όταν το μοναστήρι είχε ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

 

Στους υπεύθυνους της Μονής φαίνεται ότι... έλειψαν τιμολόγια 270.000 ευρώ, έτσι βρήκαν έναν επαγγελματία που τους πρόσφερε τιμολόγια, προκειμένου να ξεγελάσουν την Εφορία.

 

Η παράβαση καταχωρήθηκε πλέον ως οριστική στα βιβλία του ΣΔΟΕ και αναμένεται η έκθεση των ελεγκτών για να δούμε και το πρόστιμο που θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι της Μονής.

 

H Mονή είναι ανδρική μονή που φιλοξενεί 37 Μοναχούς ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ υπάρχουν σύνδεσμοι προς «επίσημο σάιτ» της Μονής, φαίνεται να οδηγούν σε εταιρεία hosting.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179