Ρεπορτάζ

Ανήλικη με νοητική υστέρηση κινδυνεύει με θανατική ποινή λόγω… βλασφημίας του Κορανίου!
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/08/2012

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην Διεθνή Αμνηστία η σύλληψη της ανήλικης χριστιανής στο Πακιστάν, που όπως σας είχαμε πει, κατηγορείται ότι βεβήλωσε το Κοράνι.

Η μικρή Ρίμσα, που υπολογίζεται γύρω στα 10 και πάσχει από νοητική υστέρηση, κρατούσε μια σακούλα με σκουπίδια, στην οποία είχε μέσα και σελίδες από το Κοράνι.

Εξοργισμένοι μουσουλμάνοι ζήτησαν από τις αρχές την σύλληψη της, όπως και έγινε, ενώ περίπου 600 χριστιανοί που μένουν στην γειτονιά της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους μετά από απειλές που δέχτηκαν για την ζωή τους.

Η μικρή, λόγω του προβλήματος υγείας, δεν μπορούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις των αρχών και

δείτε περισσότερα »
Δικαστικές μάχες για τα σταυρουδάκια
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/08/2012

Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία θα καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απαγόρευσης να φορούν οι εργαζόμενοι σταυρουδάκια, που αποφασίστηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ρώσοι ιερείς και νομικοί θα καταθέσουν υπέρ των δύο Βρετανίδων που απολύθηκαν πρόσφατα από την εργασία τους διότι φορούσαν σταυρουδάκια και αρνήθηκαν να τα αφαιρέσουν, παρά τις συστάσεις που τους έγιναν.

Οι Έιντα και Τσάπλιν προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου (ΕΔΑΔ), θεωρώντας πως στην περίπτωσή τους παραβιάστηκε η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης. Προηγουμένως οι δύο γυναίκες επιχείρησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στα βρετανικά δικαστήρια. Οι βρετανικές αρχές όμως ενέκριναν σχέδιο νόμου που επιτρέπει στους εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους που δεν κρύβουν πως είναι χριστιανοί.


 

δείτε περισσότερα »
Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί στο Παρίσι τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 20/08/2012

 Πρόσκληση να επισκεφθεί το Παρίσι απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε επιστολή που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Φανάρι. 

«Ελπίζω ότι θα είμαι σε θέση να συζητήσω μαζί σας τα θέματα που σχετίζονται με τα τρέχοντα διεθνή ζητήματα, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης που θα πραγματοποιήσετε στο Παρίσι, την πλέον κατάλληλη στιγμή για εσάς», σημειώνει ο Ολάντ.

Απαντώντας σε συγχαρητήρια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Ολάντ γράφει «είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω και να αναπτύξω περαιτέρω τις ιστορικές σχέσεις φιλίας και κατανόησης μεταξύ της Γαλλίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

«Θα είμαι, πολύ προσεκτικός ως προς την τήρηση των αρχών και των κανόνων του κοσμικού κράτους, ούτως ώστε και η Ορθοδοξία να μπορέσει να καταλάβει στη Γαλλία κάθε θέση, η οποία της ανήκει», προσθέτει ο Ολάντ.

Ο Φρανσουά Ολάντ γράφει ακόμα, απευθυνόμενος στον κ. Βαρθολομαίο για «την δύναμη της προσωπικής του με την χώρα, αλλά και την ποιμαντική δραστηριότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος. 

 

δείτε περισσότερα »
Η Θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης ή Μηχανιώτισσας
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 20/08/2012

Η Νέα Μηχανιώνα συνδέεται άρρηκτα με την Παναγία Φανερωμένη, στην οποία οφείλει και την μεγάλη φήμη της. Είναι ο νέος τόπος, τον οποίο «ύρετίσατο είς κατοικίαν έαυτής», όταν, μετά την φοβερή Μικρασιατική καταστροφή, οι ξεριζωμένοι Μηχανιώτες της Χερσονήσου της Κυζίκου εγκαταστήθηκαν, ως πρόσφυγες, εδώ, φέρνοντας μαζί τους ό,τι ποιο ιερό είχαν, την Αγία και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, η οποία ήταν γι΄αυτούς πάντοτε «έν ταίς θλίψεσι βοηθός» και «έν τοίς κινδύνοις ρύστις και προστάτις έν τοίς πειρατηρίοις». 
 
Στην αρχή ένας μικρός και απέριττος, βασιλικού ρυθμού, Ι. Ναός ήταν ο τόπος της καταπαύσεώς Της και λατρείας του Μονογενούς Υιού και Θεού Της, τον οποίο με βαθειά πίστη και ευλάβεια, με πόνο και δάκρυα, έκτισαν τα ταλαιπωρημένα προσφυγόπουλα παιδιά Της.
Σήμερα, στον ίδιο χώρο, υψώνεται μεγαλοπρεπής Ναός, σύγχρονο μνημείο ναΐκής αρχιτεκτονικής, στολίδι της Ι. Μητροπόλεως Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς, αντάξιος Εκείνης που είναι και ονομάζεται « των ουρανών υψηλοτέρα και των Χερουβείμ ένδοξότερα και πάσης κτίσεως τιμιωτέρα».  
 
Εμπνευστής και ψυχή και- χωρίς υπερβολή-«οικοδόμος του θαυμαστού εκκλησιαστικού αυτού συγχρόνου μνημείου υπήρξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος, ο οποίος από την επομένη της ενθρονίσεως του,

δείτε περισσότερα »
Το ραμαζάνι στην Αργολίδα
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/08/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Πάνω από 250 άτομα, κυρίως Πακιστανοί, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί (ανατολή του ηλίου) στην περιοχή του χωριού Λάλουκα του δήμου Άργους Μυκηνών για να προσευχηθούν στην ετήσια γιορτή των Μουσουλμάνων που ονομάζεται Ραμαζανι.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος των Πακιστανών στην Αργολίδα: "...εχουμε ενημερώσει την αστυνομία και τον δήμαρχο του Άργους για την σημερινή γιορτή" και συνέχισε "...βρήκαμε αυτόν τον χώρο και πήραμε την άδεια του ιδιοκτήτη για να μπορέσουμε να προσευχηθούμε" .Καθ΄ όλη την διάρκεια της προσευχής, που τελείωσε στις 9:30, υπήρχε διακριτική παρουσία της αστυνομίας στον χώρο. 

δείτε περισσότερα »
"Ιερός πόλεμος" στη Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 17/08/2012

Ιδιαίτερα τεταμένες είναι οι σχέσεις του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά με τον αρχιμανδρίτη Ανατόλιο Ψυχογιό, ο οποίος προσχώρησε στην Εκκλησία των Γ.Ο.Χ και διεκδικεί τον ιερό ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Παλιάμπελα για να τελεί Θεία Λειτουργία.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα ξεκίνησε με την αποχώρηση του Ανατολίου από την ορθόδοξη εκκλησία και την προσχώρησή του στην εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου και την ανακήρυξή του ως ‘Μητροπολίτη Ακτίου, Βονίτσης και Στερεάς Ελλάδος’.

Ο Μητροπολίτης Κοσμάς επικαλείται δικαίως τους ‘Ιερούς Κανόνες’ όπως λέει που πάρθηκαν με την Απόφαση της Θ’ Συνόδου της Αντιοχείας, με την οποία Ναός που έχει τελέσει ορθόδοξη λειτουργία απαγορεύεται αυστηρά να τελέσει οποιαδήποτε λειτουργία άλλης θρησκείας, δόγματος ή σχίσματος.

Ο δε Ανατόλιος απαιτεί την τέλεση της λειτουργίας ως ιδρυτής της Διεθνούς Ακαδημίας ‘Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός’ όπου βρίσκεται   Α 

δείτε περισσότερα »
Μουσουλμάνοι, βαφτίζονται χριστιανοί στη Ρόδο
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 17/08/2012

Με την ευλογία του Αγίου Παντελεήμονος, συνεχίζει ακάθεκτος το κοινωνικό του έργο ο παπά Χρήστος του ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονα της Παλιάς Πόλης στη Ρόδο. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε πριν από λίγο καιρό, ο παπάς, συνεχίζει το θεάρεστο κοινωνικό του έργο.Το συσσίτιο προς 50 οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι σταθερό και μέσα στο Σεπτέμβριο θα προχωρήσει και πάλι σε μοίρασμα τροφίμων προς τους ανθρώπους που δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Όμως ο Παπά Χρήστος δεν σταματά εδώ. Ήδη ετοιμάζεται να βαπτίσει χριστιανούς, μουσουλμάνους που συνεργάζονται μαζί του στο σημαντικό έργο που προσφέρει στη κοινωνία μας.

 

Έτσι εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει την κατήχηση στην οικογένεια του μουσουλμάνου καπετάνιου Τσετίν Καραοσμάν (φωτο), του γνωστού ψαρά που δίνει απλόχερα συχνά-πυκνά ψάρια που ψαρεύει, στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονα και μέσα στον Σεπτέμβριο θα γίνουν οι βαπτίσεις.

δείτε περισσότερα »
Θα γίνει το τζαμί στο Βοτανικό;
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 15/08/2012

(onalert.gr) Η δήλωση αποδίδεται στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Νικόλαου Μαθιουδάκη και από αυτή προκύπτει - αν έχει αποδοθεί σωστά - ότι «η Ελλάδα εξετάζει ξανά το θέμα του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται να γίνει το τέμενος στην Αθήνα».

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, μετέβη στην Τραπεζούντα για Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά και - κατα την εφημερίδα Vatan - επισκέφθηκε τον Νομάρχη Τραπεζούντας κ. Ρετζέπ Κιζιλτζίκ .

Ο κ Μαθιουδάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει κάποια εξέλιξη αναφορικά με το τέμενος που θα κατασκευαστεί στην Αθήνα, φέρεται να είπε : « Σχετικά με την κατασκευή του τεμένους έχει ληφθεί απόφαση από πολιτικής και διοικητικής πλευράς. Όμως συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με το που θα γίνει. Επιθυμούμε την κατασκευή όχι μόνο ενός τεμένους , αλλά και του περιβάλλοντα χώρου. Κατά συνέπεια θα είναι ένα μεγάλο τέμενος και σχεδιάζεται να γίνει με κρατικά κονδύλια» 

δείτε περισσότερα »
Γεμάτος Ελλάδα και Παναγία ο λόγος του μητροπολίτη Σύρου - Βούρκωσε ο Δωρόθεος
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 15/08/2012

(ierovima) Γεμάτη Ελλάδα και Παναγία, ήταν η ομιλία του μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου από την πλατεία Παντανάσσης στην Τήνο κατά την λιτανεία της εικόνας της Μεγαλόχαρης. Ο κ. Δωρόθεος τόνισε ότι όλες αυτές τις μέρες στις εκκλησίες, στις παρακλήσεις της Παναγίας, έβλεπε νέους σε ηλικία ανθρώπους που με δάκρυα στα μάτια ζητούσαν από τη Μεγαλόχαρη, δύναμη και ελπίδα και δεσμεύτηκε ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις της να βοηθά όλους τους αδυνάμους αλλά ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του που καταβάλουν υπεράνθρωπες  προσπάθειες για την σωτηρία της χώρας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού  ώστε να μην πληγεί περαιτέρω ο ήδη πενιχρός μισθός του εφημεριακού κλήρου.
Ο μητροπολίτης κ. Δωρόθεος βούρκωσε (δείτε πώς τον απαθανάτισε ο φακός) όταν αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα και έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους. Αυτοί που μετρούν να χάρτινα και μεταλλικά νομίσματα στα θησαυροφυλάκειά τους, πρέπει να θυμούνται ότι η Ελλάδα έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος, για την Ελευθερία και την Δημοκρατία, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δωρόθεος και ο από στήθους λόγος του καθήλωσε τα εκατομμύρια των πιστών που παρακολουθούσαν είτε από κοντά είτε από τις τηλεοράσεις τους τις λατρευτικές εκδηλώσεις από το ιερό νησί της Τήνου.
 

δείτε περισσότερα »
Προσευχές και παρακλήσεις στην Παναγία από τη Μονή Χιλανδαρίου
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 11/08/2012

Μαίνεται για τέταρτη ημέρα το πύρινο μέτωπο στο Άγιο Όρος με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες, αλλά και τον άνεμο.

Η πύρινη λαίλαπα, από την οποία έχουν καεί μεγάλες εκτάσεις με πευκοδάσος, εντοπίζεται μεταξύ των θέσεων Γιοβάνιτσα και Πρώτο Νερό και κινείται προς την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, χωρίς όμως να απειλείται μέχρι στιγμής η Μονή.

Με το πρώτο φως της ημέρας στην μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, μεταξύ αυτών δύο στρατιωτικά Σινούκ κάνοντας ρίψεις νερού. Από ξηράς επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες, ενώ πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές, και δυνάμεις του στρατού συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης. Βοήθεια έχει φτάσει και από τη Σερβία, καθώς η Μονή Χιλανδαρίου είναι σέρβικο μοναστήρι.

 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179