Ρεπορτάζ

Ιερείς- δημοτικοί υπάλληλοι στη Μητρόπολη Κεφαλληνίας
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/02/2011

Άξιοι κληρικοί που τα καταφέρνουν όλα! Και δημοτικοί υπάλληλοι και ιερείς καθότι Κεφαλλονίτες! Η πίστη τους δίνει δύναμη να αντέχουν τη σκληρή δουλειά. 

Ο μητροπολίτης κ. Σπυρίδων διέκρινε μέσα από το πλήθος των κληρικών του τις ικανότητες του πατρός Ιωάννη Φραγκισκάτου (αριστερά στη φωτο kefaloniapress) και έτσι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο συγκεκριμένος κληρικός όπως πληροφορηθήκαμε έγινε πρωτοπρεσβύτερος. Άξιος!

Προφανώς η θεολογική κατάρτιση και οι πανεπιστημιακές γνώσεις του π. Ιωάννη, κέρδισαν τον άγιο Κεφαλληνίας καθώς και τους επιτελείς του κληρικούς. 

Και ο σεβασμιώτατος, όπως κάθε καλός ποιμένας, ανταμείβει τους άξιους και ικανούς. Μάλιστα ο π. Ιωάννης κατέχει τρεις ενοριακές θέσεις, όλες στο Ληξούρι. «Τέτοιος κληρικός πρέπει να διακονεί μόνο ενορίες της πόλης και όχι και χωριά όπως άλλοι κληρικοί», λένε Ληξουριώτες. 

Να τονιστεί ότι δεν γνωρίζουμε αν ο π. Ιωάννης εισπράττει δύο μισθούς, όντας ιερεύς και δημοτικός υπάλληλος, αλλά όπως λένε Ληξουριώτες, «όπως και νάχει, άξιος ο μισθός του παπα-Γιάννη». 

δείτε περισσότερα »
Ο τέταρτος ιππότης της Αποκάλυψης και τα ...παιχνίδια του φακού
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/02/2011

 

Ένα βίντεο από ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου Euronews που δείχνει τα επεισόδια στην πλατεία Tahrir της Αιγύπτου  την ημέρα όπου οπαδοί και Mubarak και διαδηλωτές «αντάλλαζαν»  μεταξύ τους βόμβες μολότοφ, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον εξαιτίας αυτού που φαίνεται.

Και αυτό που φαίνεται προκαλεί –ίσως και την ανατριχίλα σε μερικούς- είναι ένα "όραμα" που στην κίνηση της κάμερας μοιάζει με κάποιον καβαλάρη επάνω στο άλογό του! (στο 1:18 του βίντεο).

Και σαν να μην έφτανε αυτό τόσο ο «ιππέας» όσο και το «άλογό» του είναι στην απόχρωση του πράσινου κάτι που έκανε πολλούς να το παρομοιάσουν με τον τέταρτο ιππότη της Αποκάλυψης, καθώς στην αποκάλυψη του Ιωάννη ο τελευταίος περιγράφεται ως να έχει χρώμα «χλωμού πράσινου» ή «κιτρινωπού πράσινου» όπως δηλαδή ακριβώς φαίνεται και στο βίντεο. Παιχνίδια του φακού ή κάτι άλλο;  

 

δείτε περισσότερα »
«Εξάψαλμος» από κληρικούς για τους πολυθεσίτες αδελφούς τους
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 24/02/2011

Τη στιγμή που η οικονομική κρίση μαστίζει την πλειονότητα μισθωτών και συνταξιούχων  και οικογενειάρχες αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις βασικές του υποχρεώσεις, υπάρχουν ομάδες εργαζομένων αλλά και συνταξιούχων  που απολαμβάνουν μισθούς  περασμένων ετών…Φυσικά αυτό αφορά και κληρικούς. Σα να μην πέρασε ούτε μια μέρα. 

 

Στο «ierovima» αρχίζουν και φθάνουν μηνύματα κληρικών που διαμαρτύρονται για την οικονομική ανέχεια που τους έχει επιβάλλει η τρόϊκα αλλά και για την εργασιακή συμπεριφορά αδελφών τους κληρικών που κατέχουν δύο, τρεις και τέσσερις θέσεις με ανάλογες βέβαια αποδοχές

 

«Προσπαθώ να ζήσω με 950 ευρώ» μας γράφει κληρικός, «ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν συγκεκριμένοι κληρικοί που λαμβάνουν το μισθό του εκπαιδευτικού, του εφημέριου (ποσοστό επί του μισθού) και τον μισθό μιας ακόμη θέσης που τους έχει παραχωρηθεί. Δεν είναι αδικία;». Ο συγκεκριμένος κληρικός μας έχει αποστείλει ονόματα και μισθούς που λαμβάνουν συγκεκριμένοι κληρικοί και ομολογουμένως μας προκάλεσε έκπληξη το σύνολο των αποδοχών τους: από 2.500 ευρώ μέχρι και 3.500, δηλαδή αποδοχές διπλάσιες από αυτές των μητροπολιτών, τη στιγμή που άλλοι κληρικοί με οικογένεια προσπαθούν να επιβιώσουν με μισθό 1.100 ευρώ. 

δείτε περισσότερα »
Στόχος για κατάληψη από μετανάστες το κτίριο της Εκκλησίας στην οδό Μητροπόλεως;
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 24/02/2011

«Τι θα συμβεί αν το αναξιοποίητο, καθότι κενό, κτίριο της οδού Μητροπόλεως καταληφθεί ξαφνικά από παρανόμως εισελθόντες στη χώρα μας αλλοδαπούς; Ποιος θα δώσει την εντολή να εκκενωθεί όταν μάλιστα το κτίριο ανήκει στην Εκκλησία; Θα τολμήσει η Εκκλησία να αφήσει άστεγους δεκάδες συνανθρώπους μας; Και φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση, η Αρχιεπισκοπή θα αναλάβει και τη σίτισή τους». 

Αυτός ο προβληματισμός και αυτές οι σκέψεις ήταν προ ημερών ένα από τα θέματα συζήτησης στο Συνοδικό Μέγαρο, μεταξύ κληρικών και λαϊκών. Όλοι συμφώνησαν ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, άσχετα αν δεν διαθέτει ρεύμα και νερό, αποτελεί για τους δυστυχείς παράνομους μετανάστες «πολύ καλή περίπτωση». 

Το αφύλακτο κτίριο της οδού Μητροπόλεως στον αριθμό 15  αποτελεί το μεγαλύτερο ακίνητο από όλα όσα διαθέτει η ΕΚΥΟ.  

δείτε περισσότερα »
Αναστάτωση και δυσαρέσκεια στην Εκκλησία από Εγκύκλιο του Γιάννη Ραγκούση
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 24/02/2011

«Παγώνουν» μέχρι νεωτέρας οι διορισμοί  στο δημόσιο αφού σε εγκύκλιό του το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι δεν θα δημοσιεύονται στο ΦΕΚ οι διορισμοί χωρίς να αποσαφηνίζει αν αφορά και αυτούς των κληρικών. Αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση και δυσαρέσκεια στην Εκκλησία αφού πολλοί ιεράρχες υποστηρίζουν ότι το «πάγωμα» αφορά και κληρικούς ενώ αντίθετα κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι η εγκύκλιος δεν αφορά τον κλήρο.

 

Αν η εγκύκλιος αγγίζει και τον ιερό κλήρο, σημαίνει ότι όσοι χειροτονήθηκαν από σήμερα (και μάλλον  και όσοι χειροτονήθηκαν και πριν από τρεις-τέσσερις μέρες) δεν θα διορίζονται στο Δημόσιο και κατά συνέπεια οι χειροτονηθέντες θα είναι κληρικοί άμισθοι και χωρίς βιβλιάριο υγείας

δείτε περισσότερα »
Νέα Ζηλανδία: «Δεν υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων -Μικρές ζημιές στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου»
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/02/2011

«Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών από το μεγάλο σεισμό και μόνο ο  Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (φωτο) στο Christchurch, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ν. Ζηλανδίας,  έχει υποστεί μικρές ζημιές, μικρές ρωγμές, όπως μας ενημέρωσε ο εφημέριος του ναού Οικονόμος Αμφιλόχιος Βασιλτσωτέλης».

Αυτά δήλωσε στο ierovimao εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας π. Νεκτάριος Πόκιας.

Η έδρα της Μητροπόλεως όπου βρίσκεται και ο μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος, είναι στο Ουέλιγκτον, την πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας και δεν έχει υποστεί ζημία. "Ρύσαι ημάς της φοβεράς του σεισμού απειλής" (από την Ιερά Ακολουθία του Αγ. Δημητρίου) είναι η προσευχή του σεβασμιωτάτου  μητροπολίτη Αμφιλόχιου.

δείτε περισσότερα »
Αμβρόσιος: «Το "κουσούρι" δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί»
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/02/2011

Κεραυνούς εκτοξεύει και πάλι από τον διαδικτυακό του…άμβωνα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.  Χαρακτηρίζει «έκτρωμα της φύσεως» τους ομοφυλόφιλους και καταγγέλει εκείνους που προσπάθησαν να εμφανίσουν τον Θόδωρο Κολοκοτρώνη ομοφυλόφιλο.

Συγκεκριμένα ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει: «Ντροπή και σ΄ αυτούς, όποιοι και αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, οι οποίοι θέλουν να εμφανίσουν τόν Θεόδωρο Κολοκοτρώνη σαν ομοφυλόφιλο! Ὄχι, ωρέ μάγκες, οι "ανώμαλοι" δεν έχουν τά φόντα για να γίνουν ήρωες! Αποτελούν έκτρωμα της φύσεως!

δείτε περισσότερα »
Τρεις μητροπολίτες περίμεναν τον Πρωθυπουργό, που συναντήθηκε με τον ιμάμη
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 20/02/2011

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και ο υπέργηρος μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, με τους συνεργάτες τους περίμεναν κάποιο τηλεφώνημα από συνεργάτη του πρωθυπουργού που επισκεπτόταν την Θράκη, αλλά μάταια…

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή πραγματοποίησε περιοδεία σε Σαμοθράκη, Ξάνθη και Κομοτηνή, συναντήθηκε με τον ιμάμη και επισκέφθηκε τοΤζαμί στο Δημάριο.

 Στην περιοδεία του αυτή δεν συναντήθηκε με κανέναν από τους τρεις μητροπολίτες «λόγω περιορισμένου χρόνου», όπως υποστηρίζει το Μαξίμου. Όμως ουδείς από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού είχε εντάξει στο πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου συνάντηση έστω και ολιγόλεπτη με έναν από τους επιχώριους μητροπολίτες. Αδιαφορία; Παράλειψη; 

Πάντως ο πρωθυπουργός που συναντήθηκε με την μουσουλμανική κοινότητα δεσμεύτηκε ότι θα δώσει λύσεις σε σειρά προβλημάτων της. Προφανώς η χριστιανική κοινότητα έχει λυμένα τα προβλήματά της. 

δείτε περισσότερα »
Η Μονή Αναλήψεως Γερακίου δίνει αγώνα αναγέννησης (ΒΙΝΤΕΟ)
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/02/2011

Η Ιερά Μονή Αναλήψεως στο Γεράκι, περίπου 8 χιλιόμετρα από την Αμαλιάδα, υπέστη  από το  σεισμό του 2008 μεγάλη ζημιά με αποτέλεσμα να κατεδαφιστεί πτέρυγα των κελλιών καθώς και τμήμα του κυρίως ναού. 

Περίπου τρία χρόνια μετά η Μονή προσπαθεί με δωρεές πιστών αλλά και την οικονομική ενίσχυση της Μητρόπολης Ηλείας, να αναγεννηθεί. «Χρειάζονται πολλά χρήματα για να ξαναχτιστεί η μονή…Παρακαλούμε όποιος μπορεί να μας βοηθήσει», λέει η ηγουμενεύουσα 70χρονη μοναχή Ευπραξία Μιχαλοπούλου η οποία παρά τις αντίξοες συνθήκες παραμένει σε ένα μικρό σπιτάκι δίπλα στον υπό αναστήλωση ναό. 

δείτε περισσότερα »
Η …Αριστερά του Κυρίου: ο Τσίπρας στον μητροπολίτη Μεσογαίας και ο Μπουτάρης στους Αγίους Τόπους και το Φανάρι!
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/02/2011

Εκσυγχρονιστές και Αριστεροί που η ιδεολογία τους κατά κύριο λόγο δεν συνάδει με το θρησκευτικό συναίσθημα και τη θεολογική σκέψη των εκπροσώπων της Εκκλησίας,  το τελευταίο διάστημα όχι μόνο αποφεύγουν αλλά επιδιώκουν να συναντώνται με Προκαθημένους και Αρχιερείς, γεγονός που πρέπει να επισημανθεί και να αξιολογηθεί. Και αυτό γιατί η Αριστερά και οι εκσυγχρονιστές δίνουν βήμα στην Εκκλησία να εκφράσει την άποψή της και για θέματα που σε άλλες εποχές θα είχαν λόγο μόνο οι πολιτικοί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας είχε χθες συνάντηση με τον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο για το θέμα που έχει δημιουργηθεί στην Κερατέα με τα απορρίμματα, ενώ από την άλλη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης με τις διαδοχικές επισκέψεις του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων,αποδεικνύεται πιο θρήσκος από τους θρήσκους.

 Μήπως η… Αριστερά αντικατέστησε την… Δεξιά  του Κυρίου; 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179