Ο μητροπολίτης Γλυφάδας μετέφερε στο συνέδριο του «PRISON FELLOWSHIP INTERNATIONAL», την 28χρονη εμπειρία του από την εθελοντική διακονία του στις φυλακές

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 03/07/2011

Με πολύ ενδιαφέρον και με πάρα πολύ καλές και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις, προχωρούν οι εργασίες του Συνεδρίου του Διεθνούς Οργανισμού «PRISON FELLOWSHIP INTERNATIONAL», με συνδιοργανωτή τον  Ορθόδοξο Χριστιανικό Οργανισμό για φυλακισμένους στην Αμερική (O.C.P.M.),  στο Τορόντο του Καναδά, για την ποιμαντική διακονία των φυλακισμένων αδελφών μας, από τις 27 Ιουνίου καί ολοκληρώνονται  στίς 2 Ιουλίου το βράδυ. Τό θέμα του Συνεδρίου είναι: "ελπίς, συγγνώμη, αποκατατάστασις=παλινόρθωσις και ελευθερία".
Την Εκκλησία της Ελλάδος, εκπροσωπεί ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, κατόπιν αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 Σε ειδικό διεσκευασμένο χώρο του ξενοδοχείου Sheraton, στο κέντρο της πόλεως του Τορόντο, όπου φιλοξενείται το Συνέδριο, τελούνται καθημερινώς οι Ορθόδοξες Ακολουθίες (πρωί και απόγευμα). Στίς 29 Ιουνίου ετελέσθη και Θεία Λειτουργία. Εδόθη ο λόγος, τρίς, στον Μητροπολιτη Γλυφαδας, πρός τους Συνέδρους, για να τους ενημερώσει σχετικά με την διακονία στις φυλακές της Ελλάδος, από την Ορθόδοξη Εκκλησία,εριγράφοντας εν περιλήψει τις εμπειρίες, αφού έχει διακονήσει τον χώρον των φυλακών της Ελλάδος επί 28 χρόνια, ως εθελοντής και έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια ανά τον κόσμο, επισκεπτόμενος συγχρόνως και φυλακές στο εξωτερικό, γνωρίζοντας το Σωφρονιστικο Σύστημα των ξένων Κρατών και τις ιδιαιτερότητες, συγκρίνοντας το Σωφρονιστικό Σύστημα αυτών, με το της Ελλάδος.
 Συμμετέχουν 145 χώρες και οι σύνεδροι ανέρχονται σε χίλιους. Η οργάνωση του Συνεδρίου άριστη.
Την ημέρα της λήξεως του Συνεδρίου θα δοθεί ο λόγος στόν Μητροπολίτη, όπου θα εκφράσει τις προσωπικές του εντυπώσεις και εκ μέρους όλων των Ορθοδόξων μελών (κληρικών και λαϊκών).
                              
 
                                    Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας