Ρεπορτάζ

Οι ψηφοφορίες έστειλαν πολλά μηνύματα
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 07/10/2011

του Κώστα Ζαφειρίου 

 Οι σημερινές εκλογές έστειλαν πολλά μηνύματα.Οι ψήφοι που έλαβε ο καθόλα άξιος αρχμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης (φωτο) υποψήφιος για τη μητρόπολη Ζακύνθου, απέδειξε ότι πέραν της εκτιμήσεως που τρέφουν οι αρχιερείς στο πρόσωπο του αρχιμανδρίτη κ. Τιμοθέου, υπάρχει μια ισχυρή συμπαγής ομάδα αρχιερέων που η παρουσία της πρέπει να προβληματίζει εκείνους που θεωρούν ότι όλα είναι ελεγχόμενα.

Οι υποστηρικτές του πραγματικά άξιου νέου μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου δεν πανηγυρίζουν, γιατί δεν τους το επιτρέπει το αποτέλεσμα. Οι αρχιερείς με την ψήφο τους δεν έστειλαν μήνυμα στους υποψηφίους, αλλά στους υποστηρικτές τους. Και αυτοί σίγουρα το έλαβαν.Ηταν μηνύματα,δυσαρέσκειας, απογοήτευσης και προβληματισμού.

Επίσης σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου αρχιμανδρίτη Μάρκο Βασιλάκη. Η εκλογή του ήταν αναμενόμενη και ενισχύει τα όσα προαναφέρθησαν: δηλαδή το εκλεκτορικό σώμα δεν έχει πρόβλημα με τους υποψηφίους αλλά με τους υποστηρικτές του. Να σημειωθεί ότι ο αρχιμανδρίτης Μάρκος Βασιλάκης δεν είχε κανένα "μάνατζερ". Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που ο νέος Μητροπολίτης εξέλεγη παμψηφεί από την Ιεραρχία της Εκκλησίας Ελλάδος, με ψήφους 75.

Η Ιεράρχια εξέλεξε τον αρχιμανδρίτη Γαβριήλ Παπανικολάου Επίσκοπο Διαυλείας, τον οποίο ο μακαριώτατος όρισε αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Να αναφερθεί ότι ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Παπανικολάου, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας έλαβε 48 ψήφους και 23 λευκά και είναι ο νεότερος Επίσκοπος.  Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος πριν την ψηφοφορία, εξέφρασε μια άποψη με την οποία συμφώνησαν όπως φάνηκε αρκετοί αρχιερείς: "Υπάρχουν εξίσου άξιοι αρχιμανδρίτες που έχουν κάποια ηλικία και δεν έχουν αξιοποιηθεί....", είπε προς τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

 

 

δείτε περισσότερα »
Δύο εκλογές , αλλά το ένα αποτέλεσμα είναι ήδη γνωστό…
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 07/10/2011

Η Σύνοδος της Ιεραρχίας εκλέγει σήμερα μητροπολίτες σε δύο νησιά: στη Χίο, στο όμορφο νησί του Αιγαίου το νησί των 53.000 κατοίκων και στη Ζάκυνθο το όμορφο νησί του Ιονίου, το νησί των 40.000 κατοίκων. Οι εκλογές πάντα έχουν ενδιαφέρον και αγωνία γιατί υπάρχει το στοιχείο της μυστικότητας, που εμπεριέχει η κάλπη για την οποία κανείς δεν ξέρει τι θα βγάλει.

Όμως σε πολλές εκλογικές διαδικασίες, το αποτέλεσμα είναι ήδη γνωστό, πριν μιλήσει το εκλεκτορικό σώμα. Πριν ξεκινήσει η καταμέτρηση της κάλπης. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, ή αν θέλετε αυτό συμβαίνει αν το εκλεκτορικό σώμα είναι αριθμητικά μικρό. 

Στις σημερινές εκλογές το αποτέλεσμα για μία μητρόπολη είναι ήδη γνωστό και δεν αμφισβητείται από κανένα μητροπολίτη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκλογή της άλλης μητροπόλεως για την οποία κάποιοι θεωρούν πως είναι «ντέρμπυ» για να χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιρικό όρο και επίσης υπάρχει η εκτίμηση ότι η εκλογή θα κριθεί με διαφορά λίγων ψήφων.

Οι αρχιερείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ψηφίσουν ανεπηρέαστα και το ποίμνιο θα αποδεχθεί με ανακούφιση τους νέους ποιμενάρχες.

  

δείτε περισσότερα »
Η ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού της Εκκλησίας θέμα στη Σύνοδο-Η άποψη μητροπολίτη για τους εκκλησιαστικούς ιστότοπους
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 05/10/2011

 του Κώστα Ζαφειρίου

 

Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν διαθέτει τηλεοπτικό βήμα ενώ ο ραδιοφωνικός της σταθμός δεν διαθέτει ισχυρή ακροαματικότητα,  με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης των πιστών. Τόσο ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος όσο και ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος είχαν δεχθεί εισηγήσεις για ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού και είχαν συστήσει επιτροπές για να συντάξουν σχετικές μελέτες και να κάνουν τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας τηλεοπτικού σταθμού. Οι επιτροπές που συστάθηκαν έκαναν τα πρώτα βήματα αλλά ουδέποτε κατάφεραν  να σπάσουν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εδώ να σημειωθεί ότι καμμία κυβέρνηση δεν είδε με καλό μάτι ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

Σήμερα στη συνεδρίαση της Συνόδου της Ιεραρχίας το θέμα επανέφεραν κάποιοι μητροπολίτες και ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έδειξε και πάλι πρόθυμος να κινηθούν οι διαδικασίες για δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού. Πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι το θέμα θα είναι στα θέματα της ημερησίας διατάξεως της επόμενης συνεδρίασης της Συνόδου της Ιεραρχίας.

Αίσθηση όμως  έχει προκαλέσει η  άποψη που διατύπωσε  μητροπολίτης  στη Σύνοδο, για τους εκκλησιαστικούς ιστότοπους. Όταν κάποιος μητροπολίτης είπε ότι η Εκκλησία μπορεί με μικρό κόστος να δημιουργήσει ιστοσελίδα με WEBTV, αφού σήμερα όλο και περισσότεροι επιλέγουν το διαδίκτυο για την ενημέρωσή τους και για παράδειγμα αναφέρθηκε στους ιστοτόπους που υπάρχουν με εκκλησιαστικά θέματα, ο γνωστός και προβεβλημένος από τους εκκλησιαστικούς ιστοτόπους ιεράρχης (ηπειρωτικής Ελλάδος), είπε: «τα site αυτά στην ουσία τα δημιουργήσαμε εμείς οι μητροπολίτες για να τα διαβάζουμε μεταξύ μας… Δεν έχουν καμμία απήχηση...». Η άποψή του ζητήθηκε να μήν περάσει στα πρακτικά...

δείτε περισσότερα »
Καλαβρύτων και Θεσσαλονίκης επανέφεραν την πρόταση του Καρυστίας για ενημέρωση της τρόΐκα από αρχιερείς
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 05/10/2011

Τόσο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος όσο και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, βρήκαν ενδιαφέρουσα την πρόταση του αντιπροέδρου της Ιεραρχίας μητροπολίτη Καρυστίας κ. Σεραφείμ, να ενημερωθεί η τρόϊκα από αντιπροσωπεία της Εκκλησίας για την ακίνητη περιουσία που έχει προσφέρει η Εκκλησία στο Ελληνικό κράτος καθώς και τη συμβατική υποχρέωση που υπάρχει για τη μισθοδοσία των κληρικών.

Οι δύο αρχιερείς επανέφεραν σήμερα την πρόταση του Καρυστίας στη συνεδρίαση της Συνόδου, αλλά η πρόταση δεν φαίνεται να συγκινεί την πλειονότητα των ιεραρχών, οπότε περνά στο «ράφι».

Στο μεταξύ σήμερα, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, συνεχίστηκε η χθεσινή συζήτηση επί της εισηγήσεως του Μακαριωτάτου Προέδρου με θέμα : «Προς αναθεώρηση και αναδιοργάνωση  Εκκλησιαστικών πραγμάτων» και ομίλησαν οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Δράμας κ. Παύλος, Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων, Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως  και Θάσου   κ. Προκόπιος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

 Μετά τις τοποθετήσεις των Σεβασμιωτάτων η Ιεραρχία κατέληξε στα εξής : 

δείτε περισσότερα »
Το Ταμείο της Εκκλησίας είναι… μείον
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 04/10/2011

Τα έξοδα της Εκκλησίας υπερβαίνουν κατά πολύ τα έσοδά της, σύμφωνα με αυτά που είπε στη Σύνοδο της  Ιεραρχίας  σήμερα ο αρχιεπίσκοπος κ.  Ιερώνυμος, ο οποίος μίλησε για την οικονομική κρίση, για τα οικονομικά της Εκκλησίας, για τα προβλήματα και τις προοπτικές της Εκκλησίας, τα καθήκοντα των κληρικών, την αποστολή της ενορίας, κ.α.

Ο αρχιεπίσκοπος έδωσε αναλυτικά οικονομικά στοιχεία της ΕΚΥΟ του έτους 2010, από τα οποία προκύπτει ότι οι εισπράξεις ανήλθαν στο ποσό των 10.038.976,90 ευρώ και οι πληρωμές σε 16.596.078,58. Σημείωσε δε ότι η Αρχιεπισκοπή και οι μητροπόλεις διέθεσαν το έτος 2010 σε ιδρύματα και ευπαθείς ομάδες 96.234.510,47 ευρώ.

«Η Εκκλησία ποτέ δεν έθεσε και δεν θέτει στη ζωή της ως πρώτο θέμα τα οικονομικά της», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος, σημειώνοντας όμως ότι «η διεθνής οικονομική ύφεση και η οικονομική κρίση της πατρίδος μας ασφαλώς έχει επιπτώσεις και στον οικονομικό τομέα της Εκκλησίας». 

δείτε περισσότερα »
Πρόταση του μητροπολίτη Καρυστίας: αρχιερείς να ενημερώσουν την τρόϊκα-Δεν υπάρχει θέμα με τη μισθοδοσία κληρικών
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 04/10/2011

Η εισήγηση του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου στη σημερινή συνεδρίαση της Συνόδου της Ιεραρχίας, σχολιάστηκε θετικά από τους αρχιερείς και επί της εισηγήσεώς του θα συνεχισθεί η αυριανή συνεδρίαση.  (Η εισήγηση δημοσιεύεται στην αρχική σελίδα του “ierovima”)

Πολλοί αρχιερείς, όπως ο Φιλίππων κ. Προκόπιος , ο Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος κ.α, χαρακτήρισαν κάποιες από τις αυριανές εισηγήσεις όπως αυτή για τις Οικουμενικές Συνόδους, άκαιρες τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες άλλα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την Εκκλησία και το ποίμνιό της και τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν.

 

Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη  Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ( αντιπρόεδρος της Ιεραρχίας), σύμφωνα με την οποία ομάδα αρχιερέων υπό τον αρχιεπίσκοπο να συναντηθεί με τους επικεφαλής της  τρόϊκα και να τους ενημερώσουν για την ακίνητη περιουσία που έχει προσφέρει η Εκκλησία στο Ελληνικό κράτος καθώς και τη συμβατική υποχρέωση που υπάρχει για τη μισθοδοσία των κληρικών.

Τέλος να σημειωθεί ότι δεν υφίσταται θέμα με τη μισθοδοσία των κληρικών, σύμφωνα με όσα είπε στους αρχιερείς ο αρχιεπίσκοπος, ενώ άγνωστο παραμένει  το θέμα διορισμού των κληρικών.

δείτε περισσότερα »
Η Βασούλα Ρύντεν στο Αριστοτέλειο-Αναμένεται αντίδραση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 03/10/2011

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα της Κυριακής 2/10/2011 την προσεχή Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 έχει προγραμματιστεί  Ομιλία της κακόδοξης Βασούλας Ρύντεν στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την γνωστή για τις κακοδοξίες της «Βασούλα» καταδίκασε προσφάτως, τον περασμένο μόλις Μάρτιο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκδίδοντας μάλιστα ειδικό ανακοινωθέν για το λόγο αυτό.

Στο Ανακοινωθέν τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «ἀποδοκιμάζονται ὑπό τῆς Μητρός Ἐκκλησίας... αἱ ὑπό τῆς Βασιλικῆς Παρασκευῆς Πεντάκη - Ρύντεν, εὐρύτερον γνωστῆς ὡς «Βασούλας», καί τῆς ὑπ᾿ αὐτῆς ἱδρυθείσης ὀργανώσεως ὑπό τόν τίτλον «Ἀληθινή ἐν Θεῷ ζωή» ἀκρίτως καί ἐπιπολαίως εἰσαγόμεναι διδασκαλίαι περί τῶν δῆθεν «ἀπ᾿ εὐθείας διαλόγων της μετά τοῦ Ἱδρυτοῦ τῆς Ἐκκλησίας Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ» καί τῆς κατακτήσεως ὑπ᾿ αὐτῆς τε καί τῶν ὀπαδῶν της τῆς «ἀληθινῆς ἐν Θεῷ ζωῆς», αἱ ὁποῖαι παρεκκλίνουν αὐθαιρέτως τῆς θεοσδότου διδασκαλίας τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά καί σκανδαλίζουν τό ὀρθόδοξον φρόνημα τῶν εὐλαβῶν πιστῶν».
Είναι απορίας άξιον πως η «Βασούλα» κατάφερε να εξασφαλίσει για την κακόδοξη ομιλία της την Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Αναμένουμε την άμεση αντίδραση των πανεπιστημιακών και κυρίως των καθηγητών της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης ώστε η παραπάνω ομιλία να ματαιωθεί. Ανάλογη δράση θα πρέπει να λάβει και η οικεία Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. (πηγή thriskeftika.blogspot.com

δείτε περισσότερα »
ΣΟΚ! Ιερέας σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 02/10/2011

Πρόσωπα υπεράνω υποψίας, ακόμα και ένας ιερέας απο την Κρήτη, είναι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεταξύ 15 ατόμων, που κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διακίνηση ιδιαίτερα σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ. Οι 11 απο τους 15 κατηγορούμενους συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ για τους άλλους τέσσερις σχηματίσθηκε δικογραφία. Από τους κατηγορουμένους 14 είναι ημεδαποί και ένας αλλοδαπός. Τα στοιχεία γα τους 15 κατηγορούμενους προέκυψαν απο έρευνες και επιχειρήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κωδική ονομασία «Butterfly», (Πεταλούδα), στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου, που διήρκεσαν τέσσερις μήνες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας 

δείτε περισσότερα »
"Ντρίπλα" με στόχο το "φιλότιμο" των ιεραρχών-Αποκαλύπτουμε όλο το παρασκήνιο
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 01/10/2011

Του Κώστα Ζαφειρίου

Η πορεία προς τις εκλογές για την ανάδειξη μητροπολίτη Ζακύνθου (εφόσον εκδοθεί τις επόμενες μέρες το ΠΔ) αρχίζει και θυμίζει σχετικά πρόσφατη εκλογή μητροπολίτη στη Βόρειο Ελλάδα, όπου έγιναν δεκάδες ντρίμπλες και ανταλλαγές...δώρων μεταξύ των συνοδικών ιεραρχών, για να κατορθώσει τελικά ο υποψήφιοε έστω και με χίλια ζόρια να εκλεγεί. Το "ierovima" αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο των τελευταίων ωρών!

Τις τελευταίες ώρες λοιπόν στον προεκλογικό αγώνα έριξαν επιτελικό κληρικό μητροπόλεως της Πελοποννήσου για τον οποίο έχει άριστη γνώμη ιεράρχης της ίδιας γεωγραφικής περιοχής που αναπτύσσει κατά καιρούς δυναμική, αλλά ευρίσκεται στο απέναντι "στρατόπεδο". Ο επιτελικός κληρικός προτείνεται για τη θέση του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Στόχος λοιπόν αυτής της ντρίπλας, είναι να "φιλοτιμηθεί" ο Πελοποννήσιος ιεράρχης και ως αντάλλαγμα (το δώρο που προαναφέραμε) να στηρίξει τον εκλεκτό του μητροπολίτη πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου για τον κενό θρόνο.

Η κίνηση αυτή έγινε, γιατί με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η εκλογική εκστρατεία για την ανάδειξη μητροπολίτη Ζακύνθου είναι ντέρμπυ. 

δείτε περισσότερα »
Ο απόλυτος εμπαιγμός της Ιεραρχίας και το Δελτίο Τύπου που εξόργισε τους μητροπολίτες
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/09/2011

 Του Κώστα Ζαφειρίου 

 

Όταν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, έφθανε από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου στους διάφορους αποδέκτες το Δελτίο Τύπου για τη σύγκληση της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη μητροπολιτών στις Μητροπόλεις Ζακύνθου και Χίου, κανείς δεν περίμενε ότι θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων.

Και αυτό γιατί, στην τελευταία παράγραφο του Δελτίου Τύπου, αναφερόταν:

«…η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων και νενομοθετημένων θέσεων Βοηθών Επισκόπων…». Δηλαδή ξαφνικά η πολυσυζητημένη και πολυδιαφημισμένη παραίτηση του μητροπολίτη Ζακύνθου και ο αγώνας του για την εκλογή του εκλεκτού του με τον οποίο το μεσημέρι κυκλοφορούσαν μαζί στους διαδρόμους του Συνοδικού Μεγάρου, έγινε… «τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων». Καμμία αναφορά για εκλογές για την πλήρωση της μητρόπολης Ζακύνθου! Τι συνέβη; Τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις; 

Οι ιεράρχες έκπληκτοι πληροφορήθηκαν ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη το Προεδρικό Διάταγμα! Δηλαδή ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, έχει παραιτηθεί από την 1ηΣεπτεμβρίου και ένα μήνα μετά δεν υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα! Ο απόλυτος εμπαιγμός! 

Και τα ερωτήματα πληθαίνουν:

 

1/Δεν έπρεπε ο Αρχιγραμματέας της Ι.Σ ... 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179