Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Αισιόδοξος ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 16/01/2014

Την βεβαιότητα ότι θα ανατείλουν καλύτερες μέρες στην Κύπρο και την Ελλάδα και ότι η κρίση θα ξεπεραστεί εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ύστερα από συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Ο κ. Μιχελάκης είπε ότι υπάρχει και η θέληση και αποφασιστικότητα «για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το οποίο έχουμε βάλει ως στόχο».

δείτε περισσότερα »
Τι κρύβει η ξαφνική νέα σύγκρουση Φαναρίου - Μόσχας
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 12/01/2014

 

Γιατί η Ρωσία βάζει θέμα αμφισβήτησης του πρωτείου και ποια είναι η αλήθεια σύμφωνα με τον καθηγητή Πανώτη

 

Του Κώστα Παππά

 

(από το ένθετο της Δημοκρατίας για την ορθοδοξία)

  

Ερωτήματα προκάλεσε για άλλη μια φορά η στάση της Ρωσικής Εκκλησίας έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Οι σχέσεις των Ρώσων με το Οικουμενικό 

δείτε περισσότερα »
Η δύναμη του Αρχιεπισκόπου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 27/12/2013

ierovima.gr -Χρειάζεται να έχεις καρδιά και πίστη στο Θεό για να κυκλοφορείς στην Αλβανία με αυτοκίνητο που διαθέτει επιγραφή στην ελληνική γλώσσα.

Τα οχήματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, φέρουν επιγραφές στα ελληνικά.

Από αυτή την ενέργεια του μαχητικού Αρχιεπισκόπου ενοχλήθηκαν τα αλβανικά μέσα:

«Προφανώς η επίσημη γλώσσα της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας είναι η ελληνική», γράφει αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Σε μια φωτογραφία που παρασχέθηκε στο πρακτορείο ‘ Iliria’ μπορούμε να δούμε πως το όχημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας έχει την ελληνική γλώσσα ως την επίσημη γλώσσα, αλλά και την αλβανική την έχει εξελληνίσει από ORTODOSKΕ σε ORTHODHOSKE.

Όσον αφορά αυτό το γεγονός, ο γνωστός Αλβανός ιστορικός Arben Lala, κουνάει τον δάχτυλο προς τον Αρχιεπίσκοπο της Αλβανίας Αναστάσιο Γεράσιμο Γιανουλάτο, ο οποίος πάει να εξελληνίσει την Αλβανική Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία». 

(φωτο echedoros-a.gr)

δείτε περισσότερα »
"Ας μην μας αναγνωρίσει η Τουρκία"
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 26/12/2013

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σχολιάζοντας την ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης, να αποκλείσει την Κυπριακή Δημοκρατία από την εφαρμογή της συμφωνίας με την Ε.Ε για επανεισδοχή παράνομων μεταναστών, ανέφερε πως «δεν θέλουμε την αναγνώριση της Τουρκίας γιατί μας αναγνωρίζει όλος ο υπόλοιπος κόσμος».

Η Τουρκία είπε ο ίδιος, « για μισό αιώνα τώρα δεν μας αναγνωρίζει. Δεν θέλουμε την αναγνώριση της Τουρκίας, μας αναγνωρίζει όλος ο υπόλοιπος κόσμος και εγώ προσωπικά

δείτε περισσότερα »
Η ευχή του αρχιεπισκόπου Αλβανίας
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 27/11/2013

«Αυτοκριτική, μετάνοια, αντίσταση ποιότητας με πολλή αλληλεγγύη» είναι η ευχή του αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου. «Ανησυχώ, όχι γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά για το αν θα αξιοποιήσουμε όλες τις κρυμμένες δυνατότητες που έχουμε για να φύγουμε από αυτή την κρίση» επισήμανε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ανακήρυξή του σε επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου του 2ου Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών, σε μία λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μελά.

δείτε περισσότερα »
"Οι εκλογές είναι νόθες..."
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 18/11/2013

Απέσυρε την υποψηφιότητά του από τις εκλογές για τη Μητρόπολη Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας ο Επίσκοπος Ιγνάτιος, όπως μετέδωσε ο βουλγαρικός κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός.

Με επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Επίσκοπος Ιγνάτιος υποστηρίζει

δείτε περισσότερα »
Μνημόσυνο στον τόπο του μαρτυρίου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 16/11/2013

Την παρελθούσαν Κυριακή  ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία εις τον ιερόν ναόν Αγίου Ελευθερίου που ευρίσκεται εντός των κρατητηρίων Κοκκινοτριμιθιάς, τα οποία χρησιμοποιήθησαν διά παράνομες φυλακίσεις αγωνιστών κατά τη διάρκεια του Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α..

Εκκλησιάσθησαν ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Κυπριακής 

δείτε περισσότερα »
Ονομαστήρια Χρυσοστόμου Κύπρου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 13/11/2013

Λιτά και απέριττα εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.Αφ΄ εσπέρας χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος

δείτε περισσότερα »
Δεν έχουν τέλος οι βανδαλισμοί
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 07/11/2013

Δεν έχουν τέλος οι βανδαλισμοί χριστιανικών ναών στην Αλβανία από ιερόσυλους. Δεν υπάρχει ιερός ναός που να μην έχει συληθεί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα himara.gr βάνδαλοι εισέβαλαν σε μικρό ιστορικό ναό, στην Άνω Επισκοπή Αργυροκάστρου και εκτός των καταστροφών στο εσωτερικό του ναού δεν δίστασαν να σκορπίσουν ακόμα και λείψανα σε κόγχες ενταφιασμένα εντός του ναού

δείτε περισσότερα »
Ρώσος κληρικός κατηγορείται για παιδεραστία στην Ελλάδα
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 06/11/2013

protothema.gr Ρώσος κληρικός που συνδέεται με την ποδοσφαιρική ομάδα Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης, καταζητείται από τις ρωσικές αρχές για δύο υποθέσεις παιδεραστίας που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας της εισαγγελίας

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14