Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ο υφυπουργός Εξωτερικών με τον μητροπολίτη Κυρηνείας
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 03/12/2014

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του με τον Μητροπολίτη Κυρηνείας Χρυσόστομο, ο οποίος τον επισκέφθηκε σε ανταπόδοση της συνάντησης που είχαν στην Κύπρο.

Συζήτησαν για αρκετή ώρα θέματα που αφορούν τον Κυπριακό Ελληνισμό, αλλά και το έργο και τις δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Κηρυνείας. 

δείτε περισσότερα »
Πώς αντιμετωπίζει την κρίση η Εκκλησία της Κύπρου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 27/09/2014

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε σοβαρές κινήσεις, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει μια για πάντα τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της Ιεράς Μονής Κύκκου, τα οποία προέκυψαν λόγω της οικονομικής κρίσης και της απόφασης του Γιούρογκρουπ για «κουρέματα» στις καταθέσεις και τα οποία κυριολεκτικά την έχουν γονατίσει, είναι ο μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος. Και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται μεθοδικά αφιερώνοντας τον περισσότερο χρόνο του.

δείτε περισσότερα »
"Αναβάπτιση η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο"
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 26/08/2014

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ.Χρυσόστομο. Κατά την συνάντηση τους στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τα άλλα εθνικά θέματα, αλλά και ζητήματα θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Σε δηλώσεις του

δείτε περισσότερα »
Aντιπροσωπεία της Ρωσικής Εκκλησίας στο Ιράν
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 25/08/2014

Στην Τεχεράνη για να συμμετάσχει στην Θ΄ συνεδρίαση της Μικτής Ρωσοϊρανικής επιτροπής διαλόγου «Ορθοδοξία-Ισλάμ» με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας αφίχθη στις 24 Αυγούστου 2014 η αντιπροσωπεία της Ρωσικής Εκκλησίας με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Πιατιγκόρσκ και Τσερκάσσυ Θεοφύλακτο.

Στον αεροδρόμιο

δείτε περισσότερα »
Στόχος εμπρηστών η Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Κορυτσά
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 25/08/2014

Αλβανοι επιχείρησαν να κάψουν τη Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κορυτσά καθώς και το Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων. Ο εμπρησμός αυτός είναι ξεκάθαρη απειλή και εκφοβισμός προς όλους τους ορθοδόξους και τους έλληνες ειδικά στην Μπομποστίτσα και την Κορυτσά.

Όπως ενημερωθήκαμε από τον μόνο μάρτυρα τον φύλακα και συντηρητή της Μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπομποστίτσα, αλλά

δείτε περισσότερα »
Δεν εορτάζει λόγω κρίσης
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 20/08/2014

Δεν θα εορτάσει την ονομαστική του εορτή το  Σάββατο, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αρχιεπισκοπής Κρήτης ,ο κ. Ειρηναίος, “δεν θα εορτάσει ούτε θα δεχθεί ευχές, συμμεριζόμενος την γενικότερη σημερινή κατάσταση της κοινωνίας μας και την οικονομική κρίση, η οποία ταλαιπωρεί καί δυσκολεύει τους ανθρώπους του τόπου μας”.

 

δείτε περισσότερα »
Θυρανοίξια στους Αγίους Σαράντα-φωτο
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 07/08/2014

Με κάθε λαμπρότητα, όπως άλλωστε ορίζει και η εκκλησιαστική τάξη και μέσα σε κλίμα αναστάσιμης χαράς, πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του Νέου περικαλλούς Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην περιοχή Πλάκα , Επαρχίας Αλύκου - Αγ.Σαράντα.

δείτε περισσότερα »
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Φατρίες και φαγοπότι στην τράπεζα Κύπρου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 02/07/2014

Για 2-3 φατρίες, που θέλουν να έχουν το πάνω χέρι στην Τράπεζα Κύπρου, καθώς και για παιγνίδια που παίζονται και για φαγοπότι που δεν έχει σταματήσει, έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`, τονίζοντας την ανάγκη να αφεθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας να πάρει υπεύθυνα και υπόλογα τις αποφάσεις του. 

Ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος είπε ότι έχει αντιληφθεί ότι παίζονται παιγνίδια, όπως δεν έπρεπε να γίνεται, και προαισθάνεται, όπως πρόσθεσε

δείτε περισσότερα »
Λειτουργία Αρχιεπισκόπου στο κατεχόμενο μοναστήρι Απ. Βαρνάβα
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 11/06/2014

Ανήμερα της γιορτής του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου, τελέστηκε το πρωί Αρχιερατικό συλλείτουργο στο κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα στην Αμμόχωστο από τον ηγούμενο της μονής αρχιμανδρίτη Ιωάννη,στην παρουσία δεκάδων πιστών, ήταν περίπου διακόσιοι, οι οποίοι μετέβησαν με λεωφορεία από τις ελεύθερες περιοχές. 

Την ίδια στιγμή, σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, τελέστηκε Συνοδικό Αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως

δείτε περισσότερα »
Κοινό ανακοινωθέν Εκκλησίας Ρωσίας και Βουλγαρίας
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 30/05/2014

(Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία) Δεξίωση προς τιμή των Αγιωτάτων Πατριαρχών Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου και Βουλγαρίας Νεοφύτου παρέθεσε στις 29 Μαΐου 2014 μετά τη λήξη του Πατριαρχικού Συλλειτούργου επί τῃ Αναλήψει του Κυρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν Αγίας Πετρουπόλεως ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκας Βαρσανούφιος, Πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Μόσχας.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14