Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Τρισάγιο από τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας παρουσία του Παπούλια
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 05/11/2013

ierovima.gr- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, μετέβη το απόγευμα οδικώς από τα Τίρανα στο Αργυρόκαστρο. Εκεί κατέθεσε στεφάνι στο ένα από τα δυο νεκροταφεία των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στην Κλεισούρα -το άλλο είναι στους Βουλιαράτες- σε κλίμα συγκίνησης. Νωρίτερα είχε τελεστεί τρισάγιο από τον

δείτε περισσότερα »
Απόλυτο σκοτάδι
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 30/10/2013

Διαψεύδει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ότι δυο ορθόδοξοι μητροπολίτες που απήχθησαν τον Απρίλιο στο Χαλέπι της Συρίας, βρίσκονται στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει η τουρκική Zaman, με χθεσινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι οι κατηγορίες περί απαγωγής των δυο μητροπολιτών επί τουρκικού εδάφους είναι «αβάσιμες και παραπλανητικές».

δείτε περισσότερα »
Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 28/10/2013

Την 28ηΟκτωβρίου ε.ε., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, εχοροστάτησε  κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας. Ακολούθως ο Μακαριώτατος προέστη της επισήμου Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο, ως και της επιμνημόσυνης δεήσεως υπέρ των πεσόντων αιγυπτιωτών αγωνιστών κατά το εθνικό έπος του έτους 1940.

 

Στις πνευματικές αυτές εκδηλώσεις παρέστη για πρώτη φορά ο Εξοχ.Διοικητής της Αλεξανδρείας Στρατηγός Τάρεκ Μάγκντι, στο πρόσωπο του οποίου ο Μακαριώτατος εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την παρουσία του και εμπιστοσύνη για την εργώδη προσπάθεια που έχει αναλάβει προκειμένου να αναμορφώσει την Αλεξάνδρεια. Επίσης παρευρέθησαν ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Χρήστος Καποδίστριας, ο Έφορος των Εκπαιδευτηρίων της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ.Πάρις Μακρής, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητος κ.Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, Πρόεδροι Σωματείων και Φορέων της πόλεως, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των ελληνικών σχολείων και άλλοι επίσημοι.

 

            Κατόπιν ο Μακαριώτατος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο με τον Εξοχ.Κυβερνήτη Στρατηγό Τάρεκ Μάγκντι, τον οποίον διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση του Πατριρχείου προς κάθε πρωτοβουλία που στόχο έχει να επανέλθει η πόλη στους κανονικούς της ρυθμούς μετά από την πολιτική και κοινωνική αναστάτωση των δύο τελευταίων ετών. Συζήτησαν θέματα αφορώντα στην ένταξη των μνημείων και μουσείων της Έδρας στον τουριστικό χάρτη της πόλεως και αντήλλαξαν απόψεις σχετικώς προς την ανάληψη από κοινού δράσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρος. Ακολούθως ο Μακαριώτατος ξενάγησε τον υψηλό του προσκεκλημένο στο Πατριαρχικό Μέγαρο, με ιδιαίτερη έμφαση στους υπό τελική διαμόρφωση μουσειακούς χώρους στις Ελληνορωμαϊκές δεξαμενές και στην Πατριαρχική  Βιβλιοθήκη.

 

 

   

δείτε περισσότερα »
Η κυβέρνηση δεν ξέχασε τους απαχθέντες μητροπολίτες
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 24/10/2013

(AΠΕ) «Η ελληνική κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την ανεύρεση των δύο απαχθέντων μητροπολιτών, καθώς το ενδιαφέρον της παραμένει αμείωτο», διαβεβαίωσε τον πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του στη Μονή Μπαλαμάντ (Balamand) χθες, δεύτερη μέρα της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στον Λίβανο.

Στη συζήτηση κυριάρχησε

δείτε περισσότερα »
"Αγαπάμε τους λαθρομετανάστες, αλλά να φύγουν..."
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 22/09/2013

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος που εόρτασε σήμερα τα 50 χρόνια ιερωσύνης του χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά τους παράνομους αλλοδαπούς «παρείσακτους» τους οποίους, όμως, αγαπάει και τους καλεί να πάνε στη χώρα τους με δικά του έξοδα.

Ερωτώμενος για τα θετικά σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν για το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο (ΕΛΑΜ) ανέφερε πως κάποιοι προσπαθούν να κάνουν λαϊκισμό και να τον κατηγορήσουν.

«Τότε που

δείτε περισσότερα »
Αλβανία:"φταίνε οι ιερείς και οι πιστοί"!
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 20/08/2013

Το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε το απόγευμα μια προκλητική ανακοίνωση για τα όσα συμβαίνουν στην Πρεμετή.

Η ανακοίνωση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα όσα συνέβησαν χθες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι φέρουν ευθύνες οι... ιερείς και οι πιστοί, οι οποίοι«έσπασαν τον κλοιό της ιδιωτικής αστυνομίας, αφαίρεσαν τα προστατευτικά υλικά και μπήκαν στο κτίριο».

δείτε περισσότερα »
Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας:"Αθλιότητες"-Σφράγισαν την εκκλησία στην Πρεμετή
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 19/08/2013

Συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ Ορθοδόξων της Πρεμετής και ανδρών ιδιωτικής αστυνομίας, που ήταν παρατεταγμένες έξω από το ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο οποίος είχε καταληφθεί με τη βία πριν από μερικές ημέρες με εντολή του δημάρχου της πόλης. Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί ένας Έλληνας και ένας ομογενής, ενώ άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο ελληνικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο.

 

Ο δήμος Πρεμετής ισχυρίζεται πως ο χώρος του 

δείτε περισσότερα »
Δέματα αγάπης από την Ι.Μ.Αρκαλοχωρίου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 13/08/2013

Με τη Χάρη της Παναγίας και εφέτος ο Τομέας Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013, ετοίμασε και διένειμε, σε εμπερίστατους αδελφούς μας, πτωχούς, νεόπτωχους και ανέργους, από τον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου στο Αρκαλοχώρι, χίλια τριακόσια δέματα (1.300) με δεκαπέντε τόνους τρόφιμα και τρεις τόνους κρέας.
Η Ιερά Μητρόπολή μας εκφράζει την ευαρέσκειά της σε όσους συνετέλεσαν στη συλλογή και διανομή

δείτε περισσότερα »
15 χρόνια για τον μητροπολίτη Κορυτσάς
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 22/07/2013

Η ενθρόνιση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορυτσάς κ Ιωάννη πραγματοποιήθηκε πριν από 15 χρόνια (25 Ιουλίου 1998). Χθες Κυριακή 21 Ιουλίου εορτάστηκε αυτό το χαρμόσυνο γεγονός στο Μητροπολιτικό ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην Κορυτσά. Κατά την Θεία Λειτουργία συμμετείχαν όλοι οι ιερείς της Μητρόπολης καθώς και πλήθος πιστών. Ο Μητροπολίτης Ιωάννηςέχει και την μεγαλύτερη παρουσία στο θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως.

δείτε περισσότερα »
Στάβλος ο ιερός ναός του Αγίου Μιχαήλ
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 18/07/2013

Οι προκλήσεις Αλβανών σε βάρος των Ελλήνων και εν γένει των Ορθοδόξων Χριστιανών της Αλβανίας συνεχίζονται, τροφοδοτούμενες σε μεγάλο βαθμό και από τις εθνικιστικές εξάρσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος.

Μετά τις αλλεπάλληλες κλοπές σε εκκλησίες της Βορείου Ηπείρου, που παραμένουν ανεξιχνίαστες καθώς στις έρευνες που γίνονται δεν διακρίνονται για τον ιδιαίτερο ζήλο τους οι Αλβανικές αστυνομικές Αρχές, τώρα

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14