Η νεολαία αγκαλιάζει τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 26/01/2020

 romfea.gr Ανοιχτή επιστολή απηύθυναν οι νέοι του Συνδέσμου «Υιοί του Φωτός» των Τιράνων προς τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο, από την οποία φαίνεται ξεκάθαρα πόσο στηρίζει τα νειάτα στον πνευματικό βίο τους. Έχει αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές της νεολαίας η αγάπη και η στοργή του, ο λόγος και το έργο του, που απαντούν πειστικά στις αγωνίες της και τις αναζητήσεις της.

Μεταξύ άλλων επισημαίνουν οι «Υιοί του Φωτός», ὀτι «το όραμά σας για την Εκκλησία και τους νέους είναι πολύ υψηλό και εμπνευσμένο και προσπαθούμε να το ακολουθούμε με την αφοσίωσή μας σε σας».

Και επισημαίνουν: «Είμαστε πολύ ευλογημένοι άνθρωποι, γιατί σας έχουμε ανάμεσά μας ως παράδειγμα της αγάπης του Χριστού, που ακτινοβολεί την ειρήνη και τη χαρά του Θεού σε κάθε άνθρωπο. Είμαστε παιδιά σας, που μας αναγεννήσατε στο Χριστό και μαθαίνουμε από σας πώς να ζούμε χριστιανικά και να συνεισφέρουμε στην κοινωνία».

Αναφέρουν ότι «η 29χρονη διακονία σας στην Αλβανία είναι το βιβλίο που διαβάζουμε και από το οποίο εμπνεόμαστε κάθε φορά, επειδή έχουμε δίπλα μας ένα πρόσωπο, που εργάζεται για δικαιοσύνη, έναν ποιμένα, που νοηματίζει τη ζωή μας, έναν οραματιστή ηγέτη, που στηρίζει τη νέα γενιά με πίστη και ελπίδα».

Δηλώνουν με σαφήνεια ότι «πάντα θαυμάζουμε το θάρρος σας να παραμείνετε στην Αλβανία και να εργαστείτε για να αναπτυχθεί η χώρα μας. Αυτό είναι επίσης μια πρόκληση για εμάς. Το σύνθημά σας: «Στην Ορθοδοξία η αλήθεια, η ομορφιά και η αγάπη στέκονται μαζί", μας κάνει να αγωνιζόμαστε ακόμη πιο δυνατά για τις αξίες του Χριστιανισμού, που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας και τη χώρα μας.

Ακόμη τονίζουν ότι «δημιουργήσατε το μοντέλο άριστης θρησκευτικής αρμονίας, που θαυμάζεται σ' όλο τον κόσμο, το μοντέλο της αγάπης άνευ όρων προς κάθε άτομο, ανεξάρτητα από τη φυλή, το θρήσκευμα και την εθνικότητα, το μοντέλο της αλληλεγγύης σε όσους έχουν ανάγκη».

Και προσθέτουν: «Είμαστε πολύ ευγνώμονες, που κάθε χρόνο, από το 1994, στοχεύετε στην εν Χριστώ προκοπή μας, μέσω πολυάριθμων προγραμμάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καθοδηγήσουν πνευματικά με τον κατάλληλο τρόπο τη νέα γενιά. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, που κάθε χρόνο, από το 1996, οργανώνετε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για κορίτσια και αγόρια, των οποίων η οικονομική αξία ισοδυναμεί ετήσια με την ανέγερση μιας εκκλησίας, αλλά «χτίζετε» εκατοντάδες ζωντανές εκκλησίες, τους νέους και τις νέες, που περπατούν στα βήματα του Κυρίου. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες που μας δίνετε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και να βιώσουμε την Ορθόδοξη Πίστη, τον μεγαλύτερο θησαυρό της ζωής για οποιοδήποτε άτομο σε αυτόν τον κόσμο».

Εξάλλου υπογραμμίζουν: «Συχνά, στις συναντήσεις των νέων, τονίζετε: «Θέλουμε να αναπτυχθούν και να καλλιεργηθούν όλα τα ταλέντα, που σας έχει δώσει ο Θεός. Να είστε επιτυχημένοι και ευλογημένοι στη ζωή σας. Σας ζητούμε μόνο να μοιραστείτε αυτό που μαθαίνετε. Να είστε προσεκτικοί και ό,τι και αν συμβεί να είστε μια ευλογία στη χώρα, στην Αλβανία. Η χώρα χρειάζεται πολλή αγάπη. Δεν είστε μόνο το μέλλον, αλλά και το παρόν της χώρας αυτής». Είμαστε σίγουροι ότι οι προσευχές σας θα φέρουν καρπούς, για να έχουμε στη χώρα μας μια υγιή, δραστήρια και δημιουργική νεολαία. Ποθούμε να περπατάμε στα ίχνη σας».