Επίτιμο μέλος του ΙΣΚΕ ο μητροπολίτης Ζιχνών Ιερόθεος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/05/2011

Σε μια σεμνή τελετή που έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νέα  Ζίχνη, την Δευτέρα 23 Μαίου, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε  π. Γεώργιος Σελλής,επέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεο, την απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως της 22ας Φεβρουαρίου του 2011, σύμφωνα με την οποία, τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών της Ελλάδος.

Κατόπιν της προσφωνήσεως του π. Γεωργίου Βαμβακίδη  Ταμία του Ι.Σ.Κ.Ε,  ο Πρόεδρος μίλησε προς τους παρόντας Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου, εστιάζοντας το θέμα  του, στον ρόλο του Κληρικού στην σύγχρονη εποχή, ιδίως στις κρίσιμες ημέρες που περνά ο τόπος μας. 

 Σύμφωνα με την ομιλία του π. Γεωργίου, ο Κληρικός καλείται, κόντρα στην αποχριστιανικοποίηση των πάντων, να  υλοποιήσει το τριπλό αξίωμα του Κυρίου, δηλ αυτό του λειτουργού, του διδασκάλου και του ποιμένα. Τόνισε πως η κοινωνία μας χρειάζεται Κληρικούς με υψηλό αίσθημα ευθύνης, κρυστάλλινης ταυτότητας, οι οποίοι θα αναλώνεται διαρκώς και ακούραστα στο έργο της σωτηρίας των ανθρώπων που τους ενεπιστεύθη η Εκκλησία. 

Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος επέδωσε στον Πρόεδρο του Ι.Σ.Κ.Ε επιστήθιο Σταυρό, ο οποίος είχε στο κέντρο τον Νυμφίο, λέγοντας του πως: « εύχεται, στο δύσκολο έργο της υπηρεσίας του  Ιερού Κλήρου, τα έργα να έχουν αίσιο πέρας και οι δυσκολίες να ξεπερνώνται, με την βοήθεια του Κυρίου μας, κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας.»

Ο π Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τόνισε για μια ακόμα φορά πως ο Ι.Σ.Κ.Ε δεν αντιτίθεται στο έργο της Εκκλησίας και των Επισκόπων, δεν είναι φατρία και ξένο σώμα μέσα σ΄ αυτήν, αλλά προσπαθεί από το δικό του μετερίζι να προσφέρει στον Ιερό Κλήρο Της πατρίδας μας. Στο τέλος της συναντήσεως, ο π. Γεώργιος απήντησε σε ερωτήματα των Ιερέων για τρέχοντα Εφημεριακά θέματα.

 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ