Ο νέος μητροπολίτης Νουβίας Νάρκισσος

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 01/12/2013

(I.M.Φθιώτιδος) Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας χειροτονήθηκε από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο ο νέος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Νάρκισσος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος μετά την εκλογή του νέου Μητροπολίτου Νουβίας επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί του και του ευχήθηκε αγλαόκαρπο Ποιμαντορία προς δόξαν και τιμή της Εκκλησίας και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, το οποίο υπηρέτησε με αφοσίωση ως Σχολάρχης και Διευθυντής της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Αθανάσιος ο Μέγας». 

Ο Σεβασμιώτατος με τον Σεβασμιώτατο Νουβίας διατηρεί ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς από τα φοιτητικά του χρόνια ως οικοτρόφου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και μετέπειτα καθ’ όλο το στάδιο της Ιερωσύνης του.

Ο κ. Νάρκισσος πολλές φορές έχει επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, είναι γνωστός στους κύκλους της Ιεράς Μητροπόλεως και κατά την επικοινωνία του με τον Σεβασμιώτατο τον πληροφόρησε ότι εντός των ημερών θα έλθει στην Ελλάδα  και θα τον επισκεφθεί στην Λαμία.

Ο Μητροπολίτης Νουβίας κ. Νάρκισσος γεννήθηκε στην Ιορδανία, είναι ελληνομαθής και φίλος της Ελλάδος, χειροτονηθείς και υπηρετήσας όλα τα χρόνια της Ιερατικής του ζωής, μέχρι της εις Αλεξανδρείαν μεταθέσεώς του, στην Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος.  

ΑΞΙΟΣ!