«Κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες για τις χηρεύουσες Μητροπόλεις

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/09/2012

ierovima-Δύο είναι οι υποψηφιότητες που τελικά «κλείδωσαν» για τη Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και μια για τη Μητρόπολη Ιερισσού.

 

Η πρώτη για την μητρόπολη Πρεβέζης, είναι του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Τσιρίγκα, τον οποίο είχαμε «συναντήσει» και στο τριπρόσωπο για την πλήρωση της Μητροπόλεως Χίου. Ο π. Χρυσόστομος είναι γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων και Προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου Αχαρνών και ο παλαιότερος εκ των Συνοδικών γραμματέων. Τον υποψήφιο στηρίζουν μεταξύ άλλων οι μητροπολίτες Τρίκκης Αλέξιος και Γρεβενών Σέργιος.

 

Δεύτερη υποψηφιότητα είναι αυτή του αρχιμανδρίτη Θεοδοσίου Μαρτζούχου, πρωτοσύγκελλου της χηρεύουσας μητροπόλεως Πρεβέζης. Πνευματικό ανάστημα του μακαριστού Μελετίου, ο Θεοδόσιος έχει βρεθεί στο στόχαστρο μητροπολιτών λόγω των νεωτερισμών του, δηλαδή τις μεταφράσεις στη δημοτική ιερών κειμένων. Είναι υποψηφιότητα που στηρίζουν μεταξύ άλλων οι μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος και Δημητριάδος Ιγνάτιος.

 

Για την Μητρόπολη Ιερισσού, έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Θεόκλητου Αθανασόπουλου, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας& Κυνουρίας.