Αρχείο Ειδήσεων

H Τιμία Κάρα του Αγ.Ιωάννου Χρυσοστόμου στο Αγρίνιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/11/2023

Ένα μέγιστης σημασίας πνευματικό γεγονός θα λάβει χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας το τετραήμερο 16, 17, 18 και 19 Νοεμβρίου 2023. Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:00’ το απόγευμα στο Αγρίνιο, στην πλατεία Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της Τιμίας και Χαριτοβρύτου Κάρας του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

δείτε περισσότερα »
Αμαλιάδα: Υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου-φωτο
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 08/11/2023

Του Κώστα Ζαφειρίου- Με την δέουσα λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη, στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου Αμαλιάδος, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου η υποδοχή τεμαχίου εκ του Ιερού Λειψάνου του Θαυματουργού Αγίου από την Ιερά Μονή Παναγιάς της Χρυσοπηγής Άνω Δίβρης το οποίο θα παραμείνει προς προσκύνηση μέχρι την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

δείτε περισσότερα »
Αφιέρωμα στον Μητροπολίτη Νιγηρίας κυρό Αλέξανδρο στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 08/11/2023

Είχε έναν πρωτοποριακό τρόπο σκέψεως, μία πολύ βαθιά εκκλησιολογία του σήμερα, στον χώρο της Αφρικής στον οποίον αφιερώθηκε. Ήταν ένας άνθρωπος δωρικός και ταυτόχρονα πολύ ευαίσθητος, είχε μία λεβεντιά και ο τρόπος που βίωνε τα πράγματα και μετέδιδε αυτήν την πραγματικότητα, δεν τον βρίσκουμε συχνά. Προσπαθούσε να είναι αυτός που είναι, με έναν τρόπο λειτουργικό, ουσιαστικό και έντιμο.

δείτε περισσότερα »
Ονομαστήρια του λαοφιλούς Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας Γαβριήλ
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 08/11/2023

Ονομαστήρια σήμερα για τον λαοφιλή Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και από χθες εκατοντάδες είναι οι ευχές που δέχεται από πιστούς της Μητροπόλεώς του και όχι μόνο. Ανάλογες και οι αληθινά εγκάρδιες ευχές από κληρικούς της Μητροπόλεώς του όπως του π. Αυγουστίνου Βλάχου:

"Χαίρεται και αγαλλιάται

δείτε περισσότερα »
Βρυξέλλες: Εορτή Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 08/11/2023

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 τελέστηκε η πανήγυρις, εκ μεταθέσεως για λόγους πρακτικούς της κατά Βέλγιον πραγματικότητος, της Ενορίας των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ, της πρώτης ορθόδοξης

δείτε περισσότερα »
Τρίπολη: Εορτή Παμμεγίστων Ταξιαρχών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/11/2023

Μέ λαμπρότητα ἑορτάστηκε στόν Ἱερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Τριπόλεως ἡ Σύναξις τῶν ἀρχιστρατήγων Μιχαήλ καί Γαβριήλ καί τῶν λοιπῶν ἀσωμάτων ἐπουρανίων Δυνάμεων. Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, ἐψάλη Μέγας πανηγυρικός Ἑσπερινός. Στήν Ἀκολουθία

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1