Η Εκκλησία να στηρίξει το αίτημα του λαού για παραίτηση των βουλευτών από τα προνόμιά τους

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 23/09/2011

Του Κώστα Ζαφειρίου 

 

Η Εκκλησία τις τελευταίες μέρες έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολιτικών και πολιτικάντηδων που κατακρίνουν την Εκκλησία ότι δήθεν είναι το «χαϊδεμένο παιδί του κράτους σε ότι αφορά τα φορολογικά» και πως «πρέπει η Εκκλησία να φορολογηθεί αγρίως, να φορολογηθούν οι ιεροί ναοί, τα παρεκκλήσια,τα προσκυνητάρια και κάθε χώρος που υπάρχει καντήλι και εικόνα». Με σαφή και καθαρό λόγο η Εκκλησία έχει εξηγήσει ότι φορολογείται και μάλιστα αδιαμαρτύρητα και είναι συνεπής στις φορολογικές της υποχρεώσεις. 

Μήπως όμως ήρθε η ώρα, να συνταχθεί η Εκκλησία, όπως πάντα, στο πλευρό εκείνων των εκατομμυρίων πολιτών που ζητούν από τους βουλευτές να εγκαταλείψουν τα προνόμιά τους, τα οικονομικά τους οφέλη και να συμβάλλουν στην σωτηρία της χώρας; 

Γιατί οι πολιτικοί, υπουργοί και βουλευτές, που συχνά πυκνά ζητούν τη φορολόγηση της Εκκλησίας, πρέπει πρώτοι να δώσουν το παράδειγμα και να αρνηθούν τις φοροαπαλλαγές και τόσα άλλα προνόμια που έχουν αποσπάσει από το Κράτος. 

Μήπως λοιπόν η Εκκλησία από το «δεν ζητήσαμε να απαλλαγούμε από τη φορολογία», πρέπει να περάσει στο «ζητούμε από τους βουλευτές να απαρνηθούν τα προνόμιά τους ή μέρος των προνομίων τους για να δώσουν το παράδειγμα στο λαό μας»;

Μήπως ο ελληνικός λαός πρέπει να πληροφορηθεί ότι ο μισθός του αρχιεπισκόπου και του μητροπολίτη δεν υπερβαίνει τα 2.200 ευρώ και ότι υπόκειται σε όλες τις περικοπές που υπόκειται ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου;

Η Εκκλησία πρέπει να διεκδικήσει την αλήθεια, ειδικά αυτούς τους καιρούς. Για να πληροφορηθεί ο λαός ποιοι πραγματικά είναι οι προνομιούχοι που φροντίζουν για το…καλό μας. 

 Δεν ήταν τυχαίο το χθεσινό ξέσπασμα του άνκορμαν Νίκου Χατζηνικολάου, για τα προνόμια των εθνοπατέρων και εθνομητέρων μας: «6.100 ευρώ μισθό παίρνουν. Πληρώνονται σε κάθε συνεδρίαση εξτρά, (περίπου 150 ευρώ την ώρα) πάνω από το μισθό αυτό. Τέσσερα κινητά τηλέφωνα, δωρεάν αυτοκίνητο και καύσιμα. Δεν πρέπει αυτή η Βουλή να δώσει ένα παράδειγμα ότι συμπάσχει με τους Έλληνες που καλούνται να πληρώσουν χαράτσι για το σπίτι, με τους Έλληνες που καλούνται να πληρώσουν 20% από τις συντάξεις τους ή 40% από το μισθό τους;» 

 

Η Εκκλησία πρέπει να φωνάξει και να ζητήσει να εγκαταλείψουν τα προνόμιά τους οι βουλευτές. Είναι ΑΙΤΗΜΑ ΛΑΟΥ! Εκτός και αν η Εκκλησία έχει πεισθεί πως πρέπει να σιωπά, όπως έχουν απαιτήσει οι πολιτικοί.