Ενθρόνιση ηγουμένου από τον μητροπολίτη Πειραιώς

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/10/2014

Με την δέουσα μοναστική σεμνότητα και λαμπρότητα, που αρμόζει στις χαρμόσυνες περιπτώσεις της εκκλησιαστικής μας ζωής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ενθρόνισε στις 18 Οκτωβρίου ως Ηγούμενο του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάντος Χριστού στον Βαρνάβα Αττικής τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και ιεροκύρηκα της Μητροπόλεως μας Μεθόδιο Κρητικό.

Αναφερόμενος στα χαρίσματα του νεοενθρονισθέντος ηγουμένου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει για την διακονία του μέχρι σήμερα αλλά και την παρουσία του μέσα στην Εκκλησία του Πειραιά. Χαρακτήρισε δε την Ιερά Μονή πνευματική όαση μέσα στους καιρούς της ανομίας και της αμαρτίας, καιρούς δύσκολους που κυριαρχεί το σκότος, η ασωτία και η ανακατασούρα του σημερινού μπερδεμένου ανθρώπου. Στην αντιφώνηση του ο νεοενθρονισθείς Ηγούμενος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την χαρά και την ευλογία που επεφύλαξε στην αδελφότητα μέσα από την κίνηση του αυτή, κίνηση που απέδειξε για άλλη μια φορά το γεγονός της αγάπης που θρέφει ο Μητροπολίτης μας προς τον Μοναχισμό και την καλλιέργεια του εντός της Επαρχίας του.

Στο τέλος του εσπερινού πραγματοποιήθηκε και η κουρά ενός ακόμα αδελφού της Μονής ο οποίος πήρε το όνομα Δανιήλ από τον Μακαριστό π. Δανιήλ Γούβαλη πνευματικό ανάστημα του οποίου ήταν.