Η Ξάνθη πανηγυρίζει τον Πολιούχο της-Χειροτονία διακόνου εις πρεσβύτερον (φωτο)

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/08/2011

Την 29ην Αυγούστου ε.ε. η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Ενδόξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και η πόλις της Ξάνθης τιμά τον Προστάτη και Πολιούχο Άγιο της. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, θα τελεσθούν σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:  Κυριακή 28η Αυγούστου 2011  Ώρα 19:00 : Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.  Ώρα 20:30 : Εκκίνηση Ιεράς Λιτανείας.   Ώρα 21:00 : Αρτοκλασία και εκφώνηση του Πανηγυρικού Λόγου της  Εορτής εις την Κεντρικήν Πλατείαν. Δευτέρα 29η Αυγούστου 2011 Ώρα 07:00 - 10:30. Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.                                            
 Τις ως άνω Ιερές Ακολουθίες θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ, Πολυανής και Κιλκισίου κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ και ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ. 
Η συμμετοχή του φιλοχρίστου λαού τόσο στις Ιερές ακολουθίες όσο και στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Πολιούχου αποτελεί χρέος προς τον Προστάτη Άγιο μας και έκφραση ευγνωμοσύνης για τις προς Κύριον πρεσβείες Του.

Στο μεταξύ πλήθος πιστών  παρευρέθη  στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς στην Ξάνθη.  Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του  Μητροπολίτη  κ.  Παντελεήμονας  τελέστηκε και η εις Πρεσβύτερο χειροτονία του π. Βασιλείου Λεοντιάδη (φωτο)