Εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/08/2011

Το πρωΐ της 20ηςΑυγούστου, αφίχθη στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικης κ.κ. Θεόδωρος. Τόν Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσιωτ. Μοναχή Θέκλα μαζί με την Αδελφότητα της Μονής και πληθος πιστών.

         Ακολούθησε Πατριαρχική Χοροστασία και η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων από τον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης προς το Καθολικό της Ιεράς Μονής, η τελετή των Ιερών Εγκαινίων και η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην οποία έλαβαν μέρος ο  Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης κ.κ. Πέτρος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος.

          Τόν Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσεφώνησαν ο Επίσκοπός μας κ.κ. Ευγένιος, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής οσ. Μοναχή Θέκλα, η Αντιπεριφεριάρχης της Περιφερειακής Ενότητος Ρεθύμνου κυρία Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γεώργιος Μαρινάκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι» κ. Γεώργιος Βλαττάκης. Οι προσφωνήσεις παρατίθενται στα επόμενα άρθρα.

           Στη συνέχεια Ο Μακαριώτατος ετέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του γέροντός του, αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Θεοδώρου και ακολούθησε δεξίωση στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής. Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως