Κοινωνικό φροντιστήριο στην Ι.Μ.Κίτρους

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/10/2014

Κοινωνικό Φροντιστήριο ιδρύθηκε στην Κατερίνη με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Έδρα του νέου θεσμού είναι το πολυόροφο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος», που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στηρίχθηκε σε παρεμφερή ενοριακή δομή που λειτουργούσε μέχρι πέρυσι στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης.

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε ο αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, με την παρουσία των μαθητών, των καθηγητών και ορισμένων γονέων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, σε επίκαιρη προσφώνησή του, αναφέρθηκε στο αγαθό της παιδείας, στην οποία πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι νέοι. Απευθυνόμενος στους παριστάμενους γονείς τους διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία κατανοεί την αγωνία τους για το μέλλον των παιδιών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να τα στηρίξουν στην κατάκτηση της γνώσης.
Ευχαρίστησε τους εθελοντές καθηγητές για την προθυμία τους να συνδράμουν το σημαντικό αυτό έργο της Εκκλησίας.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές τους προέτρεψε να εκτιμήσουν τις προσπάθειες των γονέων τους καθώς και την προσφορά των εθελοντών. Υπενθύμισε ότι καμιά ενισχυτική διδασκαλία δεν μπορεί να αποδώσει, χωρίς προσωπική προσπάθεια.
Τέλος, τόνισε την αξία της γνώσης παίρνοντας αφορμή από το αρχαίο γνωμικό του Πυθαγόρα: «διπλούν ορώσιν οι μαθόντες γράμματα» (= όσοι σπούδασαν είναι σαν να έχουν διπλά μάτια).


πηγή: Εκ της Ιεράς Μη  Μητρ Μη