Πού θα διατεθούν τα έσοδα από την πανήγυρι της Αγίας Μαρίνας Μαΐστρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/07/2011

Με λαμπρότητα και σε πανηγυρικό κλίμα γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Μαρίνας όπου στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο φερώνυμος Προσκυνηματικός Ναός στην Μαΐστρο. Το Προσκύνημα της Αγίας Μαρίνας είναι το μεγαλύτερο της περιοχής μας, καθώς συγκεντρώνει χιλιάδες πιστούς που προστρέχουν στην χάρη της Αγίας. 

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιουλίου οι πιστοί προσέρχονταν στον Ναό της Αγίας στην Μαΐστρο για να προσκυνήσουν την θαυματουργή της εικόνα. Το βράδυ του Σαββάτου στις 7.30' τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο εμπρός από τον Ναό ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Πανηγύρεως που τέλεσε μέχρι τη 1.00' μετά τα μεσάνυχτα ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος. 

Την Κυριακή, 17 Ιουλίου, το πρωί της ημέρας του εορτασμού της μνήμης της Αγίας Μαρίνας,  τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία με Εσπερινό, Όρθρο και Θεία Λειτουργία για τους προσκυνητές που συνέχιζαν να επισκέπτονται το Ναό. 

Τις δύο ημέρες της Πανηγύρεως χιλιάδες πιστών προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν στην χάρη της και να καταθέσουν τα προσωπικά τους προβλήματα και τις ευχαριστίες στην θαυματουργό εικόνα της Αγίας Μαρίνας. 

Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της προσκύνησης των πιστών ανέρχεται στα 29.733,71€. Το 1/3 του ποσού θα διατεθεί για τις ανάγκες του προσκυνηματικού  Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας Μαΐστρου και το υπόλοιπο, μέσω του γενικού φιλόπτωχου ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως, θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη μέρους των υποχρεώσεων και των αναγκών του κεντρικού συσσιτίου της Μητροπόλεως μας. 

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως