Ι.Μ.Ρεθύμνης: Επετειακή συναυλία

Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 29/04/2024

Το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου, 27ης Απριλίου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, παρουσία πλήθους κόσμου, η Χορωδία της Σχολής Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Ευαγγέλου Καπαϊδονάκη, Πρωτοψάλτου, Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής και Διευθυντού της Σχολής, παρουσίασε πλούσιο πρόγραμμα, αφιερωμένο αφενός μεν στην επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων και αφετέρου στην επί θύραις Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο κ. Γεώργιος Σηφάκης, θεολόγος, γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιερά πρόσωπα των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, στα πρόσωπα, τα οποία πρωταγωνιστούν μέσα στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς και στα ιερά γεγονότα, τα οποία, συν Θεώ, θα εορτάσομε.

Ο Σεβασμιώτατος, στην αποφώνησή του, εξέφρασε τη συγκίνησή του και τις θερμές ευχαριστίες του, διότι, όπως σημείωσε, οι Άγιοι Τέσσερεις Νεομάρτυρές μας, με την επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από το μαρτύριό τους, έκαμαν ολόκληρη τη χρονιά μια συνεχή γιορτή, στην οποία καθένας άνθρωπος του τόπου προσφέρει το χάρισμά του, με προθυμία και με αγάπη, ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε στους Αγίους μας μια όμορφη «ανθοδέσμη», ως ελάχιστο αντιδώρημα στη δική τους μαρτυρική τελείωση για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία.

Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, ευχήθηκε προς όλους καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Αγία Ανάσταση.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου