"Θυσιαστική αγάπη και ταπεινό φρόνημα"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/04/2024

«Η θυσιαστική αγάπη και το ταπεινό φρόνημα ενώνουν τον άνθρωπο με το Θεό και ταυτόχρονα την κοινωνία»! Στη διαπίστωση αυτή εστίασε το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προς το πολυπληθές εκκλησίασμα του Ιερού Αγίου Γεωργίου Άνω Κορθίου, στο οποίο περιελαμβάνοντο πιστοί και από την Ενορία Αγίων Πάντων Αηδονίων, κατά την θεία Λειτουργία, που ετέλεσε, συνεπικουρούμενος από τον Πρεσβύτερο Ευστράτιο Στρατή και τον Διάκονό του, με την παρουσία του εκ της περιοχής Κορθίου καταγομένου Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Άνω Κορθίου και Όρμου Κορθίου Άνδρου.
Ειδικώτερα, στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπεγράμμισε ότι ο Κύριος ομιλών περί Σταυρού, αναφέρεται κυρίως στη θυσιαστική αγάπη και το ταπεινό φρόνημα που ενυπάρχει σ’ αυτόν, χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν προεχόντως τους κατέχοντες εξουσία και αξιώματα στην κοινωνία, αλλά και τα μέλη της, τα οποία συνδέουν τον άνθρωπο με το Θεό και ενώνουν, ως κρίκοι, τους ανθρώπους, επιτυγχάνοντας τη συνοχή της κοινωνίας και την πρόοδό της.
Ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους, διένειμε σε όλους ευλογίες και ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα σε όλους και στους Εφημερίους των πέριξ περιοχών, που μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσήλθαν να του ευχηθούν.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη προσκυνηματικώς στην Ιερά Μονή Παναχράντου και ευχήθηκε στους Πατέρες.