Ι.Μ.Μεσογαίας: Διαγωνισμός Πράσινης και Γαλάζιας Καινοτομίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/03/2024

Τον πρώτο διαγωνισμό Πράσινης & Γαλάζιας Καινοτομίας διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, με αφορμή τα 50 χρόνια λειτουργίας της, εκδήλωση (Innovate East) που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Στόχος του Innovate East είναι να ενώσει για πρώτη φορά δημόσιους φορείς, ακαδημαϊκή κοινότητα και επιχειρήσεις της τοπικής περιοχής της Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ώστε να κινητοποιήσουν νέους ερευνητές και επιστήμονες να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες, που θα συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων.  Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της εταιρείας Break-Even Consulting, κ. Μάρκος Μαργαρίτης, ενώ τους χαιρετισμούς έκλεισε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλας, με το μήνυμα «Όχι στη μιζέρια, ναι στη δράση, στην καινοτομία και τις συνεργασίες που προκαλούν το καλό».
Ο Μητροπολίτης περιέγραψε την ιδέα και το όραμα αυτής της εκκλησιαστικής πρωτοβουλίας, που εστιάζει στην ανάγκη συντονισμού της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, των Δημόσιων Φορέων,  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να υλοποιηθούν καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες νέων επιστημόνων και ερευνητών, επικεντρωμένες στην Πράσινη και τη Γαλάζια Καινοτομία, δηλαδή στην ενεργειακή, περιβαλλοντική και θαλάσσια ανάπτυξη και αξιοποίηση του δυναμικού της Ανατολικής Αττικής. «Θεμέλιο της πάσης φύσεως ουσιαστικής καινοτομίας», τόνισε, «είναι ο δυναμισμός, η ορμή και η φρεσκάδα της ‘πνευματικής καινοτομίας’, που πλούσια διαφυλάσσεται ως φρόνημα και εμπειρία στα σπλάχνα της εκκλησιαστικής μας παράδοσης και ζωής».

Την οργάνωση και τον συντονισμό του διαγωνισμού έχει η εταιρεία Break-Even Consulting.