Δεν σε ξεχνάμε πατέρα Παύλε!

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 19/02/2024

του Κώστα Ζαφειρίου

 

Σα να ήταν χθες...Ήταν 19 Φεβρουαρίου 2019 όταν πληροφορήθηκα όντας εκτός νομού Αττικής ότι "εκοιμήθη ο παπά -Παύλος". Η θλιβερή είδηση με συγκλόνισε! Υπήρξα πνευματικό του παιδί και ήταν μέλος της οικογένειάς μου!. Τον ευχαριστώ, τον μνημονεύω και δεν τον ξεχνάμε! Ο πρώτος Μητροπολίτης Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης και που πάντα ήθελε να τον προσφωνούν "πατέρα Παύλε"! Αιωνία του η μνήμη!
Συγκινήθηκα όταν είδα ανάρτηση της πρεσβυτέρας του κληρικού της Ι.Μ.Γλυφάδας  π. Μάριου, άξιου ιερέως που φωτίστηκε από τις νουθεσίες του παπά-Παύλου και είχε την στήριξη του Αρχιμανδρίτη π. Στέφανου Σουλιμιώτη.

Σ.Σ: Στην χειροτονία ήμουν παρών.
Παραθέτω αυτούσια την ανάρτηση:

"Δεν είναι τυχαία η επιλογή της φωτογραφίας…  Σήμερα γιορτάζουμε τα 12 χρόνια Ιεροσύνης σου!!!
Είναι μια επέτειος, που μας θυμίζει πολλά… εύχομαι Mario Marios να συνεχίσεις να εμπνέεις και να καθοδηγείς τους πιστούς με αγάπη, σοφια  και αφοσίωση. Να είσαι πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα της πίστης και της αγάπης του θεού στον κόσμο!
Σαν σήμερα, η μνήμη του  Ά Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης  Παύλου που έφυγε  πριν 5 χρόνια για την Άνω Ιερουσαλήμ, ας φωτίζει πάντα με το παράδειγμά του τα βήματά μας..
Όμως χρωστάω ίσως το μεγαλύτερο ευχαριστώ σε εκείνον που πριν λίγες μέρες εξελέγη
Επίσκοπος Ιππώνος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, π.Στέφανο Σουλιμιώτη, που πίστεψε στις ικανότητες σου σε υποστήριξε και σε εμπιστεύτηκε!"

 

Αιωνία η Μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρού Παύλου!