Πύργος: Εορτή Αγ. Χαραλάμπους-φωτο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 10/02/2024

Οι εορτασμοί για τον Άγιο Χαράλαμπο πολιούχο του Πύργου ξεκίνησαν Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, με την τέλεση του Πολυαρχιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού στις 6:30 μ.μ. μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στον Πύργο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας και από ώρα 11:00 μ.μ. έως 02.00 μ.μ. τελέστηκε νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

Την ημέρα της εορτής,  Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 και από ώρα 06:00 π.μ. έως 08:30 π.μ. τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο Ιστορικό Ναϋδριο του Αγίου. Από δε 07:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής τελέστηκε ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους με την παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 05:30 μ.μ. θα τελεστεί Αρχιερατικός μεθεόρτιος Αναστάσιμος Εσπερινός και Παράκλησις, προς τον Προστάτη Άγιο υπέρ υγείας και ειρήνης του σύμπαντος κόσμου.
Προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανασίου Β’  είναι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και Πατρών κ. Χρυσόστομος καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος και Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος.

Να σημειωθεί ότι παρέστη και ο προιστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης.

φωτο Βαγγέλης Δημητρόπουλος