201η Επέτειος Ευρέσεως Αγίας και Θαυματουργού Εικόνος της Ευαγγελίστριας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/01/2024

«Τι χαρμόσυνος ημέρα εις την Τήνο ανατέλλει και ευχάς η Θεοτόκος εις τον κόσμο αποστέλλει». Η εύρεση της εικόνας της Ευαγγελίστριας, στις 30 Ιανουαρίου 1823, πριν από 201 χρόνια, είναι το γεγονός, που μας τιμά, γιατί ήταν τότε που επέλεξε η Μάνα Παναγιά μας να στήσει το θρόνο της στο νησί μας, καθιστώντας το, αγιασμένο τόπο προσκυνήματος και προσευχής. Ήταν όμως και το μήνυμα για το σκλαβωμένο τότε γένος, ότι η λευτεριά του μέρα με την μέρα πλησίαζε και γιαυτό χωρίς πολλές διατυπώσεις το έκλεισε στην καρδιά του και από τότε μέχρι σήμερα, λευτερωμένο πια, έρχεται και ταπεινά προσκυνά αναζητώντας και δική του προσωπική ελευθερία.

 

1. Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης στο νησί της Τήνου στο πλαίσιο του εορτασμού της 201ης Επετείου Ευρέσεως της Αγίας και Θαυματουργού Εικόνας της Ευαγγελιστρίας.

 

2. Με τις καιρικές συνθήκες να μην βοηθούν, πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή λαμπαδηφορία «Φαναράκια» στο πλαίσιο του Εορτασμού της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος.Στις 18.30 μαθητές, κάτοικοι του νησιού και από διάφορα μέρη της Ελλάδας συναντήθηκαν στον αύλειο χώρο της Μεγαλόχαρης όπου τραγούδησαν χαρμόσυνα τροπάρια και ύμνους της «Ευρέσεως» .

 

φωτο tinostoday.gr