Π. Γεώργιος Σχοινάς: «Οι βουλευτές να αναλογισθούν το βάρος της ευθύνης τους απέναντι στον λαό»

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/01/2024

του Κώστα Ζαφειρίου - φωτο ierovima.gr

 

Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών  είναι προ των πυλών του υπουργικού συμβουλίου ενώ το επόμενο διάστημα θα αναζητά την τύχη του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Οι βουλευτές να αναλογισθούν το βάρος της ευθύνης που έχουν απέναντι στον ελληνικό λαό" δηλώνει αποκλειστικά στο ierovima.gr  ο π. Γεώργιος Σχοινάς εφημέριος του ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Φιλοπάππου και συνεχίζει: «ως εκ τούτου πρέπει να καταλάβουν ότι ο λαός θα είναι απέναντί τους»

Ο π. Γεώργιος βρέθηκε χθες στην Αμαλιάδα προσκεκλημένος του ιστορικού Συλλόγου «Θεία Οικοδομή» όπου με τον κατανοητό εκκλησιαστικό του λόγο ανέπτυξε το θέμα «Αγώνας με φιλότιμο και λεβεντιά»

Λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου, ο π. Γεώργιος απάντησε σε ερωτήσεις του ierovima.gr

 

Προς τους βουλευτές

 

Συγκεκριμένα στην ερώτηση  τί θα συμβούλευε τους βουλευτές, ο εφημέριος του ιερού ναού Αγ. Νικολάου Φιλοπάππου , απάντησε:

 

«Οι βουλευτές να αναλογισθούν το βάρος της ευθύνης που έχουν απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος στην συντριπτική του πλειοψηφία θέλει αυτά που έχει παραλάβει από τους γονείς του να συνεχίσουν. Μπορεί να είμαστε άνθρωποι που δείχνουμε συμπάθεια στον κάθε άνθρωπο με την όποια επιλογή μπορεί να έχει για την ζωή του , οι Έλληνες είμαστε ευγενείς γενικά, αλλά δεν θέλουμε την οικογένειά μας να την διαλύσουμε, δεν θέλουμε να την αλλάξουμε δεν θέλουμε να την κάνουμε αποϊεροποιημένη και ως εκ τούτου πρέπει να καταλάβουν ότι ο λαός θα είναι απέναντί τους»

 

Τι περιμένει από την Σύνοδο της Ιεραρχίας

 

Ακόμη ο π. Γεώργιος Σχοινάς στην ερώτηση  τί περιμένει από την αυριανή σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, απάντησε:

«Είμαι σίγουρος ότι οι Ιεράρχες μας θα πουν αυτά που πρέπει, δηλαδή αυτά που επιτάσσει το Ευαγγέλιο και η Αλήθεια του Χριστού μας καθώς και η χριστιανική αντίληψη περί οικογενείας».