"Καταστροφικό για την ελληνική κοινωνία"

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 04/01/2024

Θέση κατά του νομοσχεδίου για την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών πήρε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, συνδέοντας το  αίτημα των ομόφυλων ζευγαριών με το «ελληνικό DNA» υποστηρίζοντας πως αν το δικαίωμα αυτό νομοθετηθεί, το «DNA του Έλληνα θα τελειώσει» και καλώντας τους πιστούς να προσευχηθούν για να μην περάσει το θέλημα της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικά, στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης υποστήριξε εμμέσως πως ο γάμος και η τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών είναι αμάρτημα και θα προκαλέσει θεϊκή παρέμβαση.

«Θα έρθει η νίκη του Χριστού σύντομα και ας το καταλάβουν όσοι θέλουν να τελειώσουν όχι μόνο την πίστη μας, αλλά και το DNA του Έλληνα αλλάζοντας τη χριστιανική και παραδοσιακή οικογένεια. Το αποτέλεσμα της αμαρτίας, όπως λέει η Βίβλος, είναι ο θάνατος. Ο Κύριος μας ξέρει πως θα τα κανονίσει όλα στο τέλος» ανέφερε στους πιστούς.

Μάλιστα, σημειώνει πως «αν αυτοί οι άνθρωποι νομοθετήσουν να υιοθετούν τα ομόφυλα ζευγάρια παιδιά, θα είναι καταστροφικό για την κοινωνία μας». «Πού είναι τα φεμινιστικά κινήματα των γυναικών που θέλουν να κάνουν τις γυναίκες προϊόντα και εργοστάσια παραγωγής ζωής» αναρωτήθηκε