Ι.Μ.Αλεξανδρουπόλεως: Εορτή Αγ. Βασιλείου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/01/2024

Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως- Την Πρωτοχρονιά του νέου έτους 2024 εόρτασε στην μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου ο ομώνυμος Ιερός Ναός που βρίσκεται στην περιοχή Καλλιθέα της πόλεώς μας.
 Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τελέσθηκε το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό ο Μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και πιστών της πόλεως, ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Ν. Έβρου κ. Δημοσχάκης.

 Ανήμερα την Πρωτοχρονιά τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντος του Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για το νέο έτος. Παρόντες ήταν ο  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κελέτσης, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος κ. Μπακιρτζής, ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ζαμπούκης, ο Διοικητής της Π.Υ. Νομού Έβρου κ. Κούτρας, η Λιμενάρχης Αλεξανδρουπόλεως Αντιπλοίαρχος Ραλλού Ουζούνογλου, η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Βουρδόγλου, εκπρόσωποι Φορέων και εκπρόσωποι  του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους και να φυλάει ο Χριστός τις οικογένειές μας και την πατρίδα μας.