Σύρου Δωρόθεος: "Προς τους νέους..."

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/01/2024

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τελέσθηκε (Κυριακή 31/12) Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και Εφημερίων άλλων Ενοριών και την παρουσία του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλεξ. Αθανασίου, του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας κ. Γιάννη Μαραγκού, του μέλους της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης κ. Στυλ. Τρουμπετάκη, της Πολιτευτου κας Ανθής Χαλκιά, και πολλών πιστών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ανεφέρθη στα χαρακτηριστικά του Αγίου Βασιλείου που του προσέδωσαν το προσωνύμιο Μέγας, στα σοφά συγγράμματά του, από τα οποία ξεχώρισε το «Προς τους νέους, όπως εξ Ελληνικών ωφελοίντο λόγων», ερανιζόμενος εξ αυτού ενδιαφέροντα αποσπάσματα και εστιάζων το λόγο του στο ρόλο των γονέων στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.
Ευχήθηκε τέλος καλή και ευλογημένη χρονιά, με ατομική και συλλογική προσπάθεια αναθεώρησης των επιλογών μας και επανόρθωσης των λαθών μας.
Τέλος, ευχαρίστησε τους Εφημερίους του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και Πρεσβύτερο Λουκά Βασάλο, τους Ιεροψάλτες, και όλους τους παρισταμένους, ευχόμενος υγεία, πρόοδο και ευημερία.
Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, πάντων συμψαλλόντων τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα.