Ι.Μ.Ηλείας: Λαμπρή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση -φωτο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/12/2023

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στον κατάμεστο Πολυχώρο της Αμαλιάδος το κοινό είχε τη δυνατότητα, μέσα από τους βυζαντινούς ύμνους, τις ομιλίες, τα θεατρικά δρώμενα, τη βυζαντινή μουσική, να νιώσουν το μεγαλείο του μηνύματος των Χριστουγέννων.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου με τίτλο «Στήλη Άλατος».

 

ΛΑΜΠΡΗ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ: "ΘΕΟΣ ΕΦΑΝΕΡΩΘΗ ΕΝ ΣΑΡΚΙ" ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΗΤΑΝ ΟΝΤΟΣ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΑΛΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Π. ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΝΑΚΗ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΕΠΤΟΥ ΜΑΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ Κ.Κ.΄ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ "ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ" ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΣΟΥΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΕΥΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ Κ.Κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Β' ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΥ Π. ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΑΨΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ .