Η Πάτρα τιμά τον Πολιούχο της Απόστολο Ανδρέα-φωτο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/11/2023

Η Αχαϊκή Πρωτεύουσα τιμά τον Πολιούχο της Απόστολο Ανδρέα. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με την Λιτάνευση της της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα. Προσκυνητές όχι μόνο από την Πάτρα αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα προσήλθαν πό νωρίς σήμερα το μεσημέρι στο Ιερό Ναό για να τιμήσουν τον Άγιο Ανδρέα. Στον Εσπερινό χοροστατεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Στις 10 το βράδυ εψάλη η ιερά αγρυπνία και το πρωί της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου 2023, στις 7 το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και ακολούθως στις 8:30 με 10:45 η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου τον Θείο λόγο θα κηρύξει εκ των αρχιερέων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Η Δοξολογία θα τελεστεί στις 10:45 και αμέσως μετά θα ξεκινήσει, η λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα.

Στον πολυαρχιερατικό Εσπερινό συμμετείχε πλειάδα αρχιερέων: ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού και Αγίου Όρους Θεόκλητος, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ.Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος άπαντες προσκεκλημένοι του επιχώριου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.