Ενθρόνιση Μητροπολίτη Φιλοθέου-Υποδοχή από τον πολιό Άνθιμο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/11/2023

Η τελετή της ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεου ξεκίνησε στις 17:00 με πλήθος κόσμου εν μέσω βροχής να έχει πλημμυρίσει τους εξωτερικούς χώρους του ναού της Αγίας Σοφίας.
Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, στις 07:00 το πρωί, με την ακολουθία του όρθρου και το αρχιερατικό συλλείτουργο στον προσκυνηματικό ναό  Αγίου Δημητρίου – Πολιούχου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Θεόφιλος θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού.

 

O φωτογραφικός φακός απαθανάτισε την συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή της υποδοχής του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου από τον πολιό Προκάτοχο του Μητροπολίτη κ. Άνθιμο στην είσοδο του Καθεδρικού Ναού της του Θεού Αγίας Σοφίας της αγιοτόκου Θεσσαλονίκης. "Διαδέχεσαι τον Μητροπολίτη, τον από Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, τον οποίο οφείλεις να τιμάς", είπε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη κ. Φιλόθεο. Η τιμή τιμά τον τιμώντα και ο κ. Φιλόθεος ανέλαβε ήδη ο ίδιος την ευθύνη της περιθάλψεως του κ. Ανθίμου που δεν θα απομακρυνθεί από το κατάλυμα του στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, θα διατηρήσει το Γραφείο του και θα έχει στην διάθεση του το απαραίτητο για την αξιοπρεπή διαβίωσή του προσωπικό και το κυριότερο την υιική αγάπη, τον σεβασμό και την συντροφιά του νέου Μητροπολίτη που θα του κρατάει στοργικά το χέρι στα γηρατειά του.