Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Χαλκίδα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/11/2023

Στην Ενορία Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, μετέβησαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, στα πλαίσια των μεθεόρτιων λατρευτικών εκδηλώσεων της πανηγυριζούσης προ τριών ημερών Ενορίας.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Νικόδημος χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, αναπτύσσοντας ερμηνευτικά την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή (Λκ. 10, 25-37).
Συλλειτουργοί των δύο Αρχιερέων ήταν οι αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-ιεροκήρυκας, Χριστόδουλος Μάνιας-εφημέριος της Ενορίας και ο διάκ. Σταύρος Καλαφάτης.

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο εφημέριος της Ενορίας π. Χριστόδουλος, συνεχάρη τον Θεοφιλέστατο για την άξια προαγωγή του και αφού τον ευχαρίστησε για την πρώτη του επίσκεψη και ιερουργία στην Ενορία του Αγ. Νεκταρίου, εκ μέρους όλης της Ενορίας, του προσέφερε ένα αρχιερατικό Εγκόλπιο.

Την ιερά υμνωδία διηκόνησαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ.κ. Χρήστος Βενιζέλος και Χρήστος Μπισιώτης, ενώ το σύνολο των ι. ακολουθιών μεταδόθηκε απευθείας από την Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ