Τα μετάλλια της ελεύθερης πάλης τον οδήγησαν στο Άγιο Όρος

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/06/2011

(Πηγή: agioritikovima.gr- Γ. Θεοχάρη)

Αγνόησε 11 μετάλλια στην πάλη και έγινε ασκητής στο Άγιο Όρος!Ο π. Βασίλειος ανοίγει την καλύβα του στο agioritikovima.grκαι μας μιλά για την ασκητική ζωή του στην έρημο του Αγίου Όρους. Με ιδιαίτερη δυσκολία αναφέρεται στην κοσμική ζωή του και στις διακρίσεις στην πάλη.

“Αυτό το δακτυλίδι στο χαρίζω για τους αρραβώνες σου,όποτε κι αν γίνουν“,είπε με αγάπη στον 21χρονο Παναγιώτη,η νονά του,λίγο μετά τη διάκριση του με χρυσό μετάλλιο στη πάλη. “Εγώ όμως αντί για μια κοσμική γυναίκα το δακτυλίδι το αφιέρωσα στην Παναγία όταν ήρθα στο Άγιο Όρος και έγινα μοναχός.΄΄εξηγεί σήμερα στο agioritikovima.grο 40χρονος μοναχός Βασίλειος.Εγκατέλειψε.. έντεκα μετάλλια στην ελευθέρα πάλη,τη δόξα και τις παρέες του στην Πρωτεύσουσα και ζεί προσευχόμενος στην έρημο του Αγίου Όρους.

Το απόκρημνο ησυχαστήριο της Γέννησης του Χριστού στα ξακουστά Κατουνάκια είναι το πνευματικό “καταφύγιό” του όπου ζει με πέντε ακόμα μοναχούς.Εκεί, όπου η μετακίνηση γίνεται μόνο με μουλάρια μέσα από αυτοσχέδια μονοπάτια,εκεί όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει…

Λίγο αργότερα τον Πατέρα Βασίλειο ακολουθεί και ο κατά σάρκα αδερφός του Πατέρας Δωρόθεος. Κάτι που στοίχισε πολύ στη μητέρα τους που ζει μόνη της στις Αχαρνές, έξω από την Αθήνα, όπως μας είπε ο μοναχός Βασίλειος.