Η Ι.Μ. Ηλείας δίπλα στους πληγέντες σε Βόλο και Καρδίτσα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/10/2023

Με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς η Ι. Μ. Ηλείας και Ωλένης από την πρώτη στιγμή που η  σφοδρή κακοκαιρία ΄DANIEL΄ χτύπησε περιοχές της Θεσσαλίας  και σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις της περιοχής, ανέλαβε πρωτοβουλίες προκειμένου να   συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει, στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των δραματικών επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες της περιοχής από τις πλημμύρες.

Κατόπιν εντολής του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου  οι ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως προχώρησαν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ρουχισμού, τρόφιμα μακράς διάρκειας και εμφιαλωμένα  νερά για τις ανάγκες των ανθρώπων που επλήγησαν σε Καρδίτσα και Βόλο.

Σε συνεννόηση με τις Ιερές Μητροπόλεις Δημητριάδος και Αλμυρού, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων τα είδη που η Ι.Μ Ηλείας και Ωλένης συγκέντρωσε,  θα διανεμηθούν στους πλημμυροπαθείς, αφού η αποστολή ανθρωπιάς πριν από μερικές ημέρες έφθασε στις πληγείσες περιοχές.

Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας για ακόμα μια φορά ανταποκρίθηκε στην αποστολή του κοινωνικού της έργου και άμεσα έτρεξε προκειμένου απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο που προκάλεσαν οι φυσικές καταστροφές στους συνανθρώπους μας.