Πληρώματα του ΠΝ στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 27/09/2023

Επίσκεψη στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας πραγματοποίησαν διαδοχικώς την Τρίτη, 26η Σεπτεμβρίου 2023, οι κυβερνήτες και οι αξιωματικοί των πολεμικών πλοίων Φ/Γ «Regina Maria» του Ρουμανικού Πολεμικού Ναυτικού και Φ/Γ «Ναυαρίνο» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία κατέπλευσαν στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, μέσω Σούδας της Κρήτης, στα πλαίσια της ασκήσεως «Sea Guardian” του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά την υποδοχή των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού o Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ ανεφέρθη στην σύγχρονη καρποφόρο παρουσία και ιεραποστολική δράση Της στην Αφρική.

Από την πλευρά τους, ο επίσης παριστάμενος Διοικητής της Ναυτικής Δύναμης της Επιχείρησης του ΝΑΤΟ, Πλοίαρχος Π.Ν.κ.Ιωάννης Ρέτσος και οι Κυβερνήτες των πολεμικών πλοίων Φ/Γ «Regina Maria», Διοικητής κ.Mitel Laurentiu Alexandru και Φ/Γ «Ναυαρίνο», Αντιπλοίαρχος Π.Ν. κ. Στυλιανό Μαδεντζίδη, εξέφρασαν την χαρά και την ευλογία, την οποία αισθάνθηκαν επισκεπτόμενοι την Πατριαρχική Καθέδρα, ενώ επήνεσαν την θυσιαστικώς επιτελουμένη διακονία της Δευτεροθρόνου  Εκκλησίας στην Αφρικανική ήπειρο.  Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Τους Έλληνες αξιωματικούς Π.Ν. συνώδευαν οι Πλοίαρχοι Π.Ν. κ.Μιχαήλ Τσιλιγκάκης, Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδος στο Κάϊρο και κ.Κωνσταντίνος Βαρουξής, σύνδεσμος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με το αντίστοιχο Αιγυπτιακό.

Σημειώνεται, ότι στην ελληνική αποστολή μετέχει και αντιπροσωπεία από την Ακτοφυλακή της Γεωργίας, η οποία λαμβάνει μέρος στην άσκηση  «Sea Guardian”