Ο Πατριάρχης των Ασσυρίων στον Μητροπολίτη Σουηδίας

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 28/08/2023

Την Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας υπεδέχθη στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης τον Καθολικό Πατριάρχη των Ασσυρίωντης Ανατολής κ. MarAwaIIIRoyel, συνοδευόμενο από τον Επίσκοπό του στην Δυτική Ευρώπη κ. Mar Awraham Youkhanis και τον Επίσκοπό του στην Σκανδιναυΐα και την Γερμανία κ. MarOdishoOraham.

Ο Μητροπολίτης Κλεόπας διεβίβασεαρχικώς στους υψηλούς επισκέπτες του τους εγκαρδίους χαιρετισμούς της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και ακολούθως τους ξενάγησε στο ναό, τους ενημέρωσε για την ιστορία και τα έργα αποκαταστάσεως αυτού και τους δεξιώθηκεστις εγκαταστάσεις του ναού, στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, όπου επραγματοποιήθησυζήτησις,επί μίας ώρας, επί επικαίρων θεμάτων.

Εν κατακλείδι,ο Σεβασμιώτατος επέδωσεστον Πατριάρχη και την συνοδεία του την δίγλωσση έκδοση της Επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Στοκχόλμη, το 2019, την τρίγλωσση έκδοση της Θείας Λειτουργίας του Ιερού Χρυσοστόμου, καθώς και συλλογή ομιλιών του Οικουμενικού Πατριάρχου στην αγγλική γλώσσα.

Στην αντιφώνησή του,ο Πατριάρχηςανεφέρθηστην σπουδαιότητα του διαλόγου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο, να μεταφέρειτους χαιρετισμούς του στον Οικουμενικό Πατριάρχη, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το αποτέλεσμα των εργασιών αποκαταστάσεως του Καθεδρικού Ναού και προσέφερε ως δώρο έναν σταυρό ευλογίας από το Ερμπίλ, πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν και έδρα της Επαρχίας του.

Μετά τις προσφωνήσεις και την ανταλλαγή δώρων,παρετέθη μικρά δεξίωσις, υπό την επιμέλεια της Προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών του Καθεδρικού Ναού κ. Φωτεινής Μπατσέλα.