Παναγία Φανερωμένη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/08/2023

Δελτίο Τύπου- Την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 πανηγύρισε το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Αρτάκη της Εύβοιας, κατά την εορτή της Αποδόσεως της Κοιμησεως της Θεοτόκου. 

Προεορτίως, την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023 τελέσθηκε ιερά αγρυπνία με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

 

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς της Ν. Αρτάκης και πολλούς εκ Χαλκίδος, των πέριξ κωμοπόλεων και χωρίων, με επικεφαλής τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και Β΄ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.

 

Μετά τον Εσπερινό, εκκίνησε η Ιερά Λιτανεία της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών, με επικεφαλής τους ευσεβείς Άρχοντες, και κατέληξε και πάλι στο Ιερό Προσκύνημα της Φανερωμένης, όπου, λίγο πριν το πέρας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους εόρτια.

 

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και ο περί αυτόν ιερός Κλήρος, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, υποδέχθηκαν τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, ενώ τον ιερό άμβωνα διηκόνησε ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός.

 

Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm), η συμμετοχή των θεοτοκόφιλων πιστών ήταν πολυπληθής και συγκινητική και η συμμετοχή τους στο Ποτήριον της ζωής αθρόα.

 

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και Πρόεδρος του Ιερού Προσκυνήματος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Φιλόθεο και αναφέρθηκε ευγνωμόνως στους Εφημερίους του Ι. Ναού της Παναγίας Φανερωμένης, Αρχιμ. Σεραφείμ Σπέη-Αντιπρόεδρο του Ι. Προσκυνήματος και Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη, στους καλλικέλαδους Ιεροψάλτες κ. Άγγελο Μαντά και κ. Γεώργιο Παπανικολάου και τα περί αυτούς μέλη των βυζαντινών χορών, στα μέλη του Δ. Σ. του Ι. Προσκυνήματος και τους άοκνους εθελοντές του, ενώ ευχήθηκε προς όλους πατρικά να μετέχουν στη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ