Κηδεία μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Παπαχαραλάμπους

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/08/2023

Την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023 το απόγευμα, η Ευβοϊκή γη και συγκεκριμένα η Άνω Βάθεια, εδέχθη το λείψανο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Παπαχαραλάμπους, επί τεσσαράκοντα-τέσσερα έτη υπηρετήσαντος, ως Εφημερίου, την Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαρύνθου, ο οποίος εκοιμήθη την Τρίτη 7 Αυγούστου 2023.

Ο μακαριστός π. Γεώργιος γεννηθηκε στην Άνω Βάθεια το 1932 και ανετράφη από τους ευσεβείς γονείς του Χαράλαμπο και Αναστασία Παπαχαραλάμπους.

Φοίτησε στην επτατάξιο Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή και κατόπιν ενυμφεύθη την εκλεκτή του πρεσβυτέρα Μαρία, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 26 Ιουλίου 1961 και Πρεσβύτερος στις 2 Αυγούστου του ιδίου έτους υπό των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Γρηγορίου και διηκόνησε την Αγία Ιερωσύνη με φόβο Θεού, αγάπη στους ανθρώπους, υπακοή στους Επισκόπους του και συνέπεια στα καθήκοντά του.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος κυρός Χρυσόστομος Α΄ (Βέργης) τον χειροθέτησε Οικονόμο και Πνευματικό στις 10 Μαΐου 1981, ενώ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος Β΄, στις 11 Δεκεμβρίου 2005 του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Αυγούστου 2023, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, εψάλη η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Γεωργίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Προ του ασπασμού του λειψάνου ομίλησαν κατάλληλα αμφότεροι οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς.

Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στα τέκνα του, τα εγγόνια του και στις οικογένειές τους.

Κατά την Εκκλησιαστική τάξη, στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Άνω Βάθειας, θα τελεσθεί ιερό σαρανταλείτουργο υπέρ αναπαύσεως του κεκοιμημένου Ιερέως.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ