Ιερά Μονή Παναχράντου-Αγ. Παντελεήμονος Άνδρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/08/2023

Τελουμένης της Θείας Λειτουργίας επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Δικαίου, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου, με τη συμμετοχή των Πατέρων της Μονής, Εφημερίων από την Άνδρο και την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, και παρόντων πλήθους πιστών, συνευχήθη και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ , ο οποίος προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ευλόγησε τα καθιερωμένα κόλλυβα του Αγίου.
Ομιλών δε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στον σήμερα τιμώμενο Άγιο Ευδόκιμο, ο οποίος, καίτοι πλούσιος και με μεγάλα στρατιωτικά αξιώματα έζησε κατά πάντα πνευματική και ασκητική ζωή μέσα στον κόσμο, με αποτέλεσμα αμέσως μετά την κοίμησή του, σε ηλικία 33 ετών να αναγνωρισθεί και να τιμηθεί ως Άγιος από τη συνείδηση των πιστών και της Εκκλησίας, και σήμερα να αποτελεί φωτεινό οδοδείκτη για τη ζωή κάθε Χριστιανού.
Ευχαρίστησε, επίσης, και συνεχάρη με εγκάρδιους επαινετικούς λόγους τον εορτάζοντα Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Ευδόκιμο Φραγκουλάκη, για την πολυετή ανεκτίμητη προσφορά του προς την Ιερά Μονή, την οποία κατέστησε λιμάνι σωτηρίας και παραμυθίας για τα πλήθη των ανθρώπων, που καταφεύγουν σ' αυτήν και στο επιτραχήλιό του και βρίσκουν ανακούφιση και παρηγοριά.
Αφού ευχαρίστησε και τους Πατέρες της Μονής, που τον περιβάλλουν και τον περιθάλπουν με στοργή και αγάπη, ευχήθηκε στον Γέροντα Ευδόκιμο ο Κύριος να τον τηρεί επί πολλά ακόμα έτη σώο και υγιή, διότι ακόμα και με την σιωπηλή παρουσία του διδάσκει και καθοδηγεί.
Ακολούθως, ο Ηγούμενος Αρχιμ. Ευδόκιμος παρέθεσε σε όλους στο συνοδικό της Μονής μοναστηριακή δοχή.
Το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα πλεύσει στην ιερά νήσο Τήνο και αύριο, Τρίτη, 1 Αυγούστου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, επί τη εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού, και το απόγευμα θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.