Χαλκίδα: Εις Πρεσβύτερον χειροτονία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/08/2023

Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Άτταλης, όπου υποδέχθηκε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο. 

Στο ακολουθήσαν αρχιερατικό συλλείτουργο προέστη ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τέλεσε και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Μαρίου Μπαρσάκη.

 

Με τους Αρχιερείς συλλειτούργησαν οι Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Τιμόθεος-Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυκας, Ραφαήλ Σίδερης εκ της Ι. Μητροπόλεως Ιταλίας, Αιμιλιανός Χρήστου-Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, ο Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Κορέλης-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Αναργύρων Χαλκίδος, ο Οικον. Φώτιος Πάσχος-Εφημέριος της Ενορίας Τριάδας και τοποτηρητής Εφημέριος της Ενορίας Άτταλης και οι Διάκ. Μάριος Μπαρσάκης, Ονούφριος Δοχειαρίτης, Σταύρος Καλαφάτης και Χρήστος Ραμαντανάκης, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Μακρυμάλλη Ψαχνών Αρχιμ. Ιάκωβος Μπαλωμένος.

 

Ο Σεβασμιώτατος, στον λόγο του προς τον χειροτονούμενο, απευθύνθηκε πατρικά μέσα από την σημερινή ευαγγελική περικοπή (Ματθ. 14, 14-22). Του τόνισε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κυρίου μας, όπως αυτό μας μεταφέρεται από τους ευαγγελιστές. Να φροντίσει να μην χορτάσει τους πιστούς, που καλείται να διακονήσει, μόνο με υλικά αγαθά και άρτο αλλά κατεξοχήν με τον ουράνιο Άρτο, δηλαδή, με τον λόγο του Κυρίου και με τον Άρτο της ζωής, την Θεία Κοινωνία.

 

Ευχαρίστησε και επαίνεσε την καλή οικογένεια του π. Μαρίου, που τον ανέθρεψε εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου και τον προσφέρει στην υπηρεσία της Εκκλησίας, την καλή του σύζυγο, η οποία, όνομα και πράγμα, είναι  Θεοδώρα, δηλαδή, δώρο Θεού για εκείνον και ευχήθηκε να είναι και για την Ενορία της Άτταλης δίπλα του.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε, επίσης, τον πνευματικό πατέρα του χειροτονηθέντος, Θεοφιλέστατο κ. Φιλόθεο, τους παριστάμενους πατέρες της Μητροπόλεως μας, την αντιπροσωπεία από την Ι. Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Αρχιμ. Ραφαήλ Σίδερη-Διευθυντή του Γυμνασίου Μακρυκάπας, ο οποίος προσέφερε αμισθί εφημεριακά καθήκοντα μετά τη εκδημία του προηγούμενου Ιερέα, μακαριστού π. Ευαγγέλου Γραμματικόγιαννη, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει πολλά ανακαινίστηκα έργα, για τον ευπρεπισμό του Ναού, καθώς και τον τοποτηρητή της Ενορίας π. Φώτιο Πάσχο.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ