Μητροπολίτης Δημητριάδος για τον πύρινο εφιάλτη: «Θα είχαμε τελειώσει αν…»

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/07/2023

ierovima.gr Τα όσα πρωτοφανή  συνέβησαν στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 ΠΜ στην Αγχίαλο, έγιναν αιτία να ξεκινήσουν  έλεγχοι σε όλες τις αποθήκες της χώρας και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις για να ελεγχθούν τα μέτρα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας και όλα τα πυροσβεστικά συστήματα.

 

Αυτό ακριβώς σχολίασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ο οποίος βρίσκεται στον Δήμο Πηνειού του νομού Ηλείας.

 

«Σκεφθείτε  τι έχει να γίνει τώρα στα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα. Ακριβώς γιατί συνέβη ένα γεγονός που ταρακουνάει, χωρίς ευτυχώς να έχουμε θύματα, χωρίς να έχουμε μεγάλη καταστροφή , που τρομάξαμε προς στιγμήν. Και ο ίδιος ο Βόλος θα κινδύνευε. Άν ο μη γένοιτο η φωτιά έφθανε εκεί που βρίσκεται ο αγωγός των καυσίμων,  τότε θα είχαμε τελειώσει. Ο Θεός λοιπόν στέλνει πολλές φορές ένα γεγονός που μας πονάει, αλλά πλέον στη συνέχεια λαμβάνουμε μέτρα για να μη συμβεί το χειρότερο».

 

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πηνειού με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας με αφορμή τα τρία χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου.

Στην εκδήλωση παρέστη  και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.  Στην φωτογραφία οι αρχιερείς  με τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο.