Φιλοξενία νέων στην Χριστιανική Αδελφότητα «Λυδία»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/07/2023

Η Χριστιανική Αδελφότητα «Λυδία» συνεχίζουσα με ιεραποστολικό ζήλο το πνευματικό έργο του αειμνήστου Γέροντος και ιδρυτού της κυρού Θεοφίλου Ζησοπούλου, φιλοξένησε και εφέτος αγόρια και κορίτσια από την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την πνευματική σκέπη και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την χαρά της εν Χριστώ ζωής, τον λατρευτικό πλούτο της Εκκλησίας μας, την μελέτη του λόγου του Θεού, το παιχνίδι, το τραγούδι, τις δημιουργικές δραστηριότητες, τις γεμάτες ενδιαφέρον συζητήσεις, την παρουσία του Θεού, την ομορφιά της φιλικής αναστροφής.

Ο εντεταλμένος πνευματικός-εξομολόγος της Αρχιερατικής Περιφερείας Ασπροβάλτας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κανακάρης και οι ευλαβέστατοι εφημέριοι των παραθαλασσίων περιοχών της εκκλησιαστικής αυτής περιφερείας της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, επισκέφθηκαν κατόπιν σχετικής ευγενούς προσκλήσεως, τους κατασκηνωτικούς χώρους της Χριστιανικής Αδελφότητος «Λυδία», εξυπηρέτησαν τις λατρευτικές ανάγκες των μικρών φιλοξενουμένων,ήσκησαν το υψηλό έργο της ιεράς Εξομολογήσεως και ανέπτυξαν πνευματικές ομιλίες, μεταφέροντας παραλλήλως και τις πατρικές ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Θεολόγου, ο οποίος προέτρεψε τα παιδιά να παραμείνουν κοντά στην Εκκλησία και δι’ Αυτής κοντά στον Χριστό, που ασφαλίζει, φωτίζει και αγιάζει την νεότητα, να χαρούν την αναστροφή των ημερών και να κρατήσουν ως πολύτιμο φυλακτό στις καρδιές του όσα πνευματικά και ωφέλιμα προσέλαβαν από την κατασκηνωτική ζωή. Συνεχάρη ο Σεβασμιώτατος, επίσης, πατρικώς το στελεχιακό δυναμικό των κατασκηνώσεων, που υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση των αδελφών οι οποίες, με υπακοή και αφοσίωση στα εκκλησιαστικά θέσμια, διακονούν το εκκλησιαστικό όραμα του μακαριστού Γέροντός τους αρχιμ. Θεοφίλου Ζησοπούλου.