Νεοχώρι Κυλλήνης: Εορτή Αγ. Αθανασίου εν Άθω

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/07/2023
Νίκος Θεοφιλόπουλος Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με πάσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Αθανασίου του εν Άθω στο Νεοχώρι-Κυλλήνης.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητρ. Ηλείας κ.κ. Αθανασίου, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγγελο της Ι.Μ. Ηλείας Αρχιμ. Φιλάρετο Σπανόπουλο, τον Εφημερίο του Ιερού Ναού π. Ανδρέα Παπανάγο και πολλών Ιερέων της γύρω περιοχής. Τα Αναλόγια κόσμησαν το δε Δεξιό ο κ. Δημήτρης Θανόπουλος καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Ηλείας μαζί με μέλη της χορωδίας του ενώ το δε Αριστερό οι Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού Κωνσταντίνος Κολιτζας , Απόστολος Τρυφωνόπουλος .
Προ της απολύσεως έγινε και η χειροθεσία εις Αναγνώστη του εκλεκτού νεαρού της ενορία Εφραίμ Ψυχογιού .
Μετά το πέρας του εσπερινού έγινε και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος .
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Χριστοφόρου Κωλέτης ο οποίος κύρηξε και το θείο λόγο. Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τα Αναλόγια κόσμησαν το δε Δεξιό ο Πρωτοψάλτης του Αγίου Νικολάου Τραγανού κ. Αδαμάντιος Καρασούλας ενώ το δε Αριστερό ο κ. Διονύσιο Παπανάγο μαζί με τον κ. Γεώργιο Αγραπίδη .
Στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθησαν επίσης ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λεντζας, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Ανυφαντής, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Κεκατος,
Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γεωργία Κακαλετρη,
Πρόεδρος Κοινότητας Νεοχωρίου Χρυσούλα Ψυχογιού, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος ,
Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Μπράμος.
(Φωτογραφίες από τον Νίκος Θεοφιλόπουλος)