Λόγια και μόνο λόγια...

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 01/08/2014

Στα τηλεοπτικά παράθυρα μεταφέρθηκε σήμερα η κόντρα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του Μητροπολίτη Άνθιμο για τη δημιουργία τμήματος Iσλαμικών σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη πρωϊνή εκπομπή του Mega ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι δεν τον ενοχλεί να έρχονται από όλο τον αραβικό κόσμο να σπουδάζουν τη θρησκεία τους στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι Iσλάμ δεν είναι μόνο η Τουρκία.

«Η Τουρκία δημιουργεί εντυπώσεις κυριαρχίας μέχρι τη Θεσσαλονίκη», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Άνθιμος, με τηλεφωνική του παρέμβαση, και απευθυνόμενος στον κ. Μπουτάρη είπε: «Δήμαρχε πως δεν θα σας φοβίζει η παρουσία του Iσλάμ στη Θεσσαλονίκη;».

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τονίζοντας ότι παραμένει κλειστή καθώς η Τουρκία δεν επιτρέπει το άνοιγμά της. «Κι εμείς θα δημιουργήσουμε ισλαμικό τμήμα;», διερωτήθηκε.

«Άλλο είναι η Θεολογική Σχολή στη Χάλκη κι άλλο το τμήμα Iσλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ», απάντησε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο κ. Άνθιμος είναι φίλος του παρά τις διαφωνίες τους. (Voria.gr)

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΜΟΝΟ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ESPRESSO ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ IEROVIMA ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΑΜΟΚ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ...ΤΖΑΜΙ! 

 

ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ