Μοσχάτο: Εορτή μνήμης Αγ. Κωνσταντίου του Ρώσου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/12/2022
Την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, ημέρα σύναξης της κυρίας Θεοτόκου συνεορτάζεται και η μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Κωνσταντίου του Ρώσου.
Στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Μοσχάτου, στις 26 Δεκεμβρίου 2022, χοροστάτησε στον όρθρο και ιερούργησε την Θεία Λειτουργία ο  επίσκόπος Ανδρούσης Κωνστάντιος, ο οποίος τίμα τον Άγιο και εορτάζει τα ονοματήρια του. 
Με τον εορτάζοντα συλλειτούργησαν ο ιερατικώς προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Παρθένιος Αμανατίδης, και οι αρχιμανδρίτες Ευλόγιος Αντωνέλλος, Σεραφείμ Δημητρίου, Σισώης Σκάρκος και Φιλούμενος Ρούμπης καθώς καί ο διάκονος Αστέριος Αποστόλου. Κληρικοί της ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών προσήλθαν συμπροσευχόμενοι για να ευχηθούν στον εορτάζοντα ιεράρχη.
Ο επίσκοπος ομίλησε προς τους ευλαβείς προσελθόντας πιστούς αναφερόμενος εις τον ιερομάρτυρα ο οποίος εκ της Ρωσίας βρέθηκε ιερομόναχος στο Άγιον Όρος και από κει στην Κωνσταντινούπολη όπου έδωσε τη ζωή του για την πίστη του.
Ο αρχιμανδρίτης Παρθένιος, εκ μέρους και των λοιπών κληρικών, αλλά και των ενοριτών προσφώνησε κατά την απόλυση τον αρχιερέα με λόγους αγάπης τιμής και σεβασμού, εκφράζοντας τα αισθήματα και τις εόρτιες προσρήσεις πάντων.