Μητροπολίτης Σταγών: "Συνορεύει η Αθήνα με τα Ιωάννινα;"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/04/2014

Ο μητροπολίτης Σταγών ουσιαστικά σήμερα επανέλαβε όσα από χθες μόνο το ierovima.gr ανέφερε και σχολίαζε σχετικά με την Τοποτηρητεία της χηρεύουσας μητρόπολης Ιωαννίνων.

 

(Πηγή: stagonnews.gr) "Καθήκοντα τοποτηρητή στη Μητρόπολη Ιωαννίνων θα αναλάβει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, μετά την εκδημία του μακαριστού Θεοκλήτου, μέχρι τη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον προσεχή Οκτώβριο".

Το άκουσμα αυτής της είδησης φαίνεται να θορύβησε τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κκ. Σεραφείμ, που μίλησε σήμερα στο Ράδιο Σταγών για το συγκεκριμένο θέμα.


Ο κ. Σεραφείμ είπε ότι στην θέση του Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Ιωαννίνων , βάση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας , έπρεπε να τοποθετηθεί ο ίδιος . Αυτό γιατί όπως ανέφερε Τοποτηρητής μιας ¨χηρεύουσας ¨ Μητροπόλεως αναλαμβάνει ο πλησιέστερος και Αρχαιότερος Μητροπολίτης .


Και ενώ περίμενε ο ίδιος να αναλάβει την θέση αυτή την θέση , πράγμα που όπως είπε , έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις , έμαθε ότι την θέση του Τοποτηρητή αναλαμβάνει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.


Είπε μάλιστα ότι άκουσε ότι όρισε τον εαυτό του μετά από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου , η οποία όπως γνωρίζει δεν συνεδρίασε εκτός και αν αυτό  συνέβη τηλεφωνικά.


Ο κ. Σεραφείμ είπε ότι δεν κατανοεί την πράξη αυτή του Αρχιεπισκόπου , ότι δεν επικοινώνησε μαζί του , και ότι αύριο θα προσπαθήσει να έχει επικοινωνία μαζί του , αφού θα βρεθεί στα Ιωάννινα κατά την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Θεόκλητου καθ' ότι ήταν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο. Είπε ότι θα κατανοούσε μια τέτοια κίνηση αν η Αθήνα συνόρευε με τα Ιωάννινα.