Συνάντηση Μητσοτάκη- Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 22/09/2022

πηγή orthodoxianewsagency.gr Στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με την ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του κατά τη διάρκεια γεύματος προς τιμήν του με ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη.

 

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός, αν και δεν μίλησε εκτενώς για τα ελληνοτουρκικά λόγω του ότι θα τοποθετηθεί στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί bulling από τους επιθετικούς γείτονές μας ενώ, καταδίκασε για ακόμη μια φορά την παράνομη κατοχή της Κύπρου.

Πρώτο τετ α τετ Ελπιδοφόρου – Μητσοτάκη

Το δείπνο ξεκίνησε με προσευχή από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο οποίος είχε ένα πρώτο τετ ατ τετ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό πριν τη σημερινή τους συνάντηση στον Εθνικό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη.

“Όταν ήσασταν εδώ τον περασμένο Μάιο, κύριε Πρωθυπουργέ, και μιλήσατε στην Κοινή Σύνοδο του Κογκρέσου – μια τιμή άνευ προηγουμένου, και για εσάς και για την Ελλάδα – ήμασταν όλοι γεμάτοι με πολλή συγκίνηση και μεγάλη υπερηφάνεια”, ανέφερε στον χαιρετισμού του ο Σεβασμιότατος  σημειώνοντας ότι σε μια εποχή παγκόσμιας αβεβαιότητας, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να επιδεικνύει ηγετικές ιδιότητες που χρειάζονται τόσο η Ελλάδα όσο και ολόκληρος ο κόσμος.