Εκδήλωση της Χριστιανικής Αδελφότητος "ΛΥΔΙΑ"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/09/2022

Συνεχίζοντας το έργο στον τομέα της ιεραποστολής, όπως μας το ενέπνευσε ο μακαριστός Γέροντάς μας π. Θεόφιλος Ζησόπουλος και υπό την σκέπη της τοπικής μας Εκκλησίας, όπως πάντοτε εκείνος επιθυμούσε, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετά την έξαρση της πανδημίας, Συνάντηση Οικογενειών.

Η Συνάντηση έλαβε χώρα την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και την εγκάρδια στήριξη του πνευματικού μας πατρός, πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Ανδρέου Γκουζούνη, Ιεροκήρυκος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, στον χώρο της Κατασκηνώσεως της Αδελφότητός μας.

Ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Γαβριήλ Παλιούρας, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, λειτούργησε και κήρυξε τον λόγο του Θεού και εν συνεχεία απηύθυνε χαιρετισμό στο πολυπληθές ακροατήριο, μεταφέροντας την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Ακολούθησε η πρώτη εισήγηση με θέμα «Τί ἔτι ὑστερῶ;» από την αδ. Ευτυχία Κουλατζόγλου, θεολόγο, συζήτηση και γεύμα στην τραπεζαρία της Κατασκηνώσεως.

Ύστερα από ένα ευχάριστο διάλειμμα ξεκίνησε η δεύτερη εισήγηση με θέμα «Η επικοινωνία με την οικογένειά μας, σωσίβιο στις φουρτούνες της εποχής μας» από την κ. Μαρία Θεοχαρίδου-Ινεπολόγλου, πολύτεκνη μητέρα, φιλόλογο και συγγραφέα.

Ήταν μια προσπάθεια πνευματικού ανεφοδιασμού, αδελφικής εν Χριστώ επικοινωνίας και συμπαράστασης στον πανταχόθεν βαλλόμενο θεσμό της οικογενείας, την οποία ελπίζουμε με την βοήθεια του Θεού να συνεχίσουμε.

 

Εκ της Χριστιανικής Αδελφότητος

Η ΛΥΔΙΑ