Στην ιδιαίτερη πατρίδα του για τα ονομαστήριά του

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/01/2014

(Ι.Μ.Χαλκίδος) Στην Χαλκίδα, την ιδιαίτερη πατρίδα του εόρτασε τα ονομαστήριά του ο επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, γεν. διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο επίσκοπος Φαναρίου προεξήρχε του αρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Κανήθου συλλειτουργούντων των συνοδών κληρικών του, του μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και των κληρικών της τοπικής εκκλησίας.

Ο μητροπολίτης Χαλκίδος προσφωνώντας τον εορτάζοντα επίσκοπο, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην αγάπη με την οποία τιμά την Μητρόπολη Χαλκίδος. 

Ο Θεοφιλέστατος αντιφωνώντας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τους καλούς του λόγους και, κυρίως, για το ότι, όπως είπε, κάθε φορά που έρχεται στην γενέτειρά του Χαλκίδα, επιβεβαιώνει το δώρο της αγάπης του Θεού και των αδελφών του και παρεκάλεσε να μην τον λησμονεί κανένας στις προσευχές του.

Στη Θεία Λειτουργία διηκόνησαν θαυμάσια το ιερό αναλόγιο ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού κ. Γεώργιος Γερογιάννης, Καθηγητής Μουσικής και Πρόεδρος του ενταύθα Συλλόγου των Ιεροψαλτών και ο κ. Κωνσταντίνος Κουτσουρός, Πρωτοψάλτης στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφρατίου. Η ημέρα αυτή (23-1-2014) είναι και η τελευταία της παρουσίας της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ στην Χαλκίδα, ο οποίος επί δεκαήμερο γέμισε με αμέτρητη Χάρη Θεού και ευλογία την Τοπική μας Εκκλησία. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm) μετέδωσε απευθείας και αυτή την πανήγυρη της Τοπικής μας Εκκλησίας.